“Odoh po pušku, ubiću ga“: Trebinjcu godina zatvora zbog prijetnji tužiocu

Trebinjac Zoran Jokanović osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na godinu zatvora zbog prijetnji smrću okružnom javnom tužiocu iz Trebinja Milimiru Pojužini.

Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija Blagoja Dragosavljević.

Radi se o nepravosnažnoj presudi, a Jokanović je osuđen za krivično djelo napad na sudiju ili javnog tužioca u vezi sa vršenjem njegove službene dužnosti.

Prema optužnici, Jokanović je 10. juna ove godine oko 16.15 časova telefonom pozvao tužioca Bojanu Marković, koju poznaje od ranije. Tokom razgovora izrazio je nezadovoljstvo postupanjem Pojužine u predmetu koji se vodi protiv D.B. zbog ugrožavanja njegove sigurnosti, te je zaprijetio da će ubiti tužioca.

“Govorio je ‘Odoh kući po pušku. Ubiću Pojužinu. Ostroga mi, odoh po pušku, ubiću ga’. Kada mu je Markovićeva rekla da se smiri, on je nastavio da prijeti ubistvom Pojužine: ‘Odoh uzeti pušku i ubiti ga! Bolje mi je u zatvoru. Imam besplatan smještaj i hranu. Svoju djecu sam obezbijedio sa dva stana, ne mogu da trpim nepravdu’“, navodi se u optužnici, prenosi Glas Srpske.

Markovićeva je o svemu obavijestila Pojužinu, što je kod njega izazvalo osjećaj životne ugroženosti zbog čega je o sve prijavio u Policijskoj upravi Trebinje, nakon čega je Jokanović uhapšen.

Ostavite komentar: