Odlazi iza rešetaka: Sjekirom razbio vrata, nasrnuo na poznanicu

25.04.2022. | 19:13

Opštinski sud u Bugojnu nepravosnažno je osudio Alena Č. na godinu dana zatvora jer je sjekirom razbio vrata stana poznanice, a po ulasku je nju odgurno pa nasrnuo na muškarca kojeg je zatekao u njenom stanu.

Protiv njega je Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo optužnicu zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari, za šta mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu zatvora, prenose Nezavisne.

Optužnica ga je teretila da je 26. marta 2020. godine oko 21.55 u naselju Lamele u Bugojnu došao do stana u kome stanuje M.V., koju poznaje odranije. Kada mu nije otvorila vrata, fizičkom snagom i manjom sjekirom koju je ponio sa sobom počeo je razvaljivati ulazna vrata i tako ih oštetio.

“Potom je po ulasku u stan fizički nasrnuo na M.V., odgurnuvši je u pravcu kuhinjskih elemenata. Kada je uočio N.Š., koji se u tom momentu nalazio u stanu, sjekirom koju je držao u ruci zamahnuo je prema njemu”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da ga je M.V. uhvatila s leđa, usljed čega su oboje pali na pod, te mu je ispala sjekira iz ruku. To je iskoristio N.Š., koji mu je prišao i uhvatio ga za ruku kako bi ga onemogućio u daljem napadu.

“Optuženi je potom drugom rukom iza pojasa izvukao nož dužine sječiva 17 cm, što je N.Š. uočio te ga uhvatio i za tu ruku i tako držao do dolaska patrole policije”, navodi se u optužnici.

Kako navode iz Tužilaštva, na ročištu radi izjašnjenja o krivici optuženi se izjasnio da nije kriv za krivična djela za koja ga terete, a nakon sprovedenog dokaznog postupka Opštinski  sud u Bugojnu donio je nepravosnažnu osuđujuću presudu.