Od početka godine na području Banjaluke povrijeđeno 13 motociklista

Policijski službenici Policijske stanice Kotor Varoš izvršili su juče uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila u Ulici cara Dušana u Kotor Varošu, a u kojoj su učestvovali S.Š. s putničkim automobilom i P.B. koji je upravljao motociklom.

Motociklista je zadobio povrede, a o svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se preduzmu potrebne mjere i radnje sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti nastanka saobraćajne nezgode i odgovornosti učesnika.

Posmatrajući statističke pokazatelje od početka 2019. godine na području Policijske uprave Banjaluka trinaest motociklista je zadobilo tjelesne povrede u saobraćajnim nezgodama, rekli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

“Imajući u vidu činjenicu da su motociklisti ugroženija kategorija učesnika u saobraćaju koji zadobijaju teže povrede, a na šta utiču kako okolnosti nepropisnog ponašanja samih motociklista, ali i nepažnja drugih učesnika prema njima, u vremenu od 10. do 12. aprila sprovodiće se republičke akcije ‘pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontroli motocikala, lakih motocikala i mopeda'”, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

Kako su naveli, cilj akcije je kontrola vozača motocikala, lakih motocikala i mopeda sa akcentom na kontrolu upravljanja prije sticanja prava na upravljanjem, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, pravilnog korišćenja zaštitne opreme za vrijeme vožnje, upravljanja neregistrovanim motociklom, lakim motociklom i mopedom, važnosti registracije, upravljanja na način kojim se umanjuje stabilnost vozila, nepropisne brzine, nasilničke vožnje, te poštovanja drugih propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve vozače da se pridržavaju zakonskih propisa, da odgovorim ponašanjem vode računa o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i time spriječe moguće posljedice.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

 

Ostavite komentar: