Obustavljena istraga protiv portparolke FSRS za “neovlašćeno fotografisanje”

Okružno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu protiv službenice za odnose sa javnošću i licenciranje Fudbalskog saveza RS Jelena Gubić protiv koje su inspektori Policijske uprave Banjaluka podnijeli izvještaj zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo “neovlašćeno fotografisanje”.

U naredbi o obustavi istrage navodi se da “ono što je učinila Jelena Gubić nije krivično djelo neovlašćeno fotografisanje iz člana 156. stav 1. Krivičnog zakonika RS”.

U obrazloženju naredbe se navodi da je Jelena Gubić 20. septembra oko devet časova u prostorijama FSRS tokom radnog sastanka, nakon što je u prostorije došao Novak Damjanović i prišao sekretaru FSRS Goranu Ćejiću, te je između njih došlo do verbalnog i fizičkog sukoba, taj sukob snimila kamerom svog mobilnog telefona, potom pozvala policiju i prijavila sukob. Istoga dana, navodi se dalje, ona je prilikom saslušanja u PU Banjaluka policijskom inspektoru putem aplikacije “Viber” poslala navedeni snimak koji je kasnije emitovan na portalu BN televizije.

– Tužilaštvo je zaključilo da u radnjama osumnjičene nisu ostvarena obilježja krivičnog djela neovlašćeno fotografisanje, zato što sporni snimak nije sačinjen u privatnim prostorijama, već za vrijeme sastanka u službenim prostorijama FSRS koje imaju karakter javnog mjesta – navodi se u obrazloženju naredbe.

Gepostet von BL Portal am Dienstag, 15. Oktober 2019

 

Izvor:(Glas Srpske)

 Ostavite komentar: