Obljubio drugaricu svoje kćerke: Policajac pedofil slao gnusne poruke djevojčici

Više javno tužilaštvo u Valjevu podiglo je optužnicu protiv V. Ž. (43), policajca iz Mionice, zbog nedozovoljenih polnih radnji nad 13-godišnjom djevojčicom, školskom drugaricom njegove kćerke.

Kako saznaje Blic, Više tužilaštvo policajca tereti za krivično djelo obljube nad djetetom mlađim od 14 godina, pošto je od marta do sredine juna ove godine, kada je uhapšen, sa djevojčicom čiji se identitet čuva, najprije stupio u kontakt i “emotivnu” vezu, a potom nad njom u više navrata izvršio nedozvoljene polne radnje. Za ovo krivično djelo zaprijećena je zatvorska kazna od pet do 12 godina.

Sve se dešavalo u periodu kada žrtva još nije napunila 13 godina.

Istraga prije podizanja optužnice i iskazi same djevojčice, koje su vještaci psihijatrijske struke ocijenili kao vjerodostojne, pokazala je da je “muškarac nije prislio na seksualne odnose”.

Školska drugarica policajčeve kćerke, kako je pokazalo vještačenje, “fizički je zrelije dijete u odnosu na svoju generaciju, ali je i emocionalno nezrela” što se, između ostalog, vidjelo i po njenoj izjavi da “misli da se zaljubila” u znatno starijeg muškarca.

Iskoristio nezrelost, stekao povjerenje pa je obljubio

– Koristeći upravo emocionalnu nezrelost djeteta, to što je bliska drugarica njegove kćerke, ne samo u školi nego i van nje, kao i poznajući njene porodične prilike da su joj roditelji razvedeni i da njena majka, s kojom živi, često odsustvuje od kuće tokom popodneva i večeri kada radi u drugoj smjeni, V. Ž. se približio žrtvi i stekao njeno povjerenje – navodi pouzdani izvor Blica iz istrage.
Kako se saznaje dalje, tokom troipomjesečne veze, u večernjim satima dolazio je po nju i u svom automobilu vozio na razna mjesta u okolini Mionice gdje ju je više puta obljubio.

Odale ga poruke

Jedan od materijalnih dokaza koje su pribavili policija i tužilaštvo za sud jesu poruke koje su razmjenjivali djevojčica i muškarac, a u kojima, pored eksplicitnog sadržaja, ima i prepričavanja njihovih viđanja i događaja, kao i dogovaranja narednih susreta.

Upravo zahvaljujući tim porukama, koje je u telefonu kćerke pronašla njena majka, ovaj slučaj je otkriven, a kada su žrtvini roditelji to prijavili policiji, s obzirom da broj telefona s kojeg su djetetu stizale poruke nije bio memorisan, policajci su otkrili da se radi o njihovom kolegi.

Inače, V. Ž. se nakon hapšenja, poslije kojeg je odmah suspendovan s posla, sve vrijeme istrage branio ćutanjem.

Za krivično djelo za koje je optužen, zaprijećena je kazna od pet do 12 godina zatvora. Suđenje pred valjevskim Višim sudom će zbog zaštite maloljetne žrve biti zatvoreno za javnost.

 

Izvor:(SrpskaInfo)Ostavite komentar: