Obijene službene prostorije: Opljačkan fudbalski klub iz BiH

17.03.2024. | 16:46

Na stadionu Fudbalskog kluba Zvijezda iz Gradačca, člana Prve entitetske lige FBiH, drugog stepena takmičenja u BiH, sinoć se desila pljačka, saopštili su iz ovog sportskog kolektiva, javlja Anadolija..

Iz NK Zvijezda naveli su da su na stadionu ”Banja Ilidža” za sada nepoznata lica obila ulazna vrata, kao i službene prostorije kluba.

Još uvijek nije utvrđena konačna šteta, kao i ukradene stvari, ali se već procjenjuje na par hiljada maraka. Takođe, ukraden je i novac iz kafe aparata- istakli su iz NK Zvijezda, naglasivši:

“Povod i motiv za ovaj čin vandalizma za sada nam ostaje nepoznat. Da li se radi o smišljenoj provali s ciljem pribavljanja određene dokumentacije, ili o nasumičnim provalnicima, koji su željeli steći neku materijalnu korist. Nažalost, na našem stadionu ne postoji video nadzor, ali će se nakon ovog čina sigurno i to promijeniti. Policijski službenici PU Gradačac, posjetili su stadion i klupske prostorije i izvršili uviđaj, pa se nadamo da ćemo uskoro imati više informacija koje bi mogli podijeliti sa javnosti”.

Iz NK Zvijezda naglasili su i ”najoštrije osuđujemo ovaj čin, posebno s obzirom na okolnosti u kojima trenutno egzistira NK “Zvijezda”.