Obećavali pomoć pri izlasku iz KPZ, te uzimali novac

Dvojica Prijedorčana čiji su inicijali M.I. /62/ i D.T. /34/ uhapšeni su na području Ključa zbog prevare s ciljem sticanja protipravne imovinske koristi, jer su obećavali kako će pomoći da iz kazneno-popravnog zavoda bude puštena jedna osoba.

Osumnjičeni su uhapšeni juče nakon primopredaje novca.

Oni su jednom licu obećavali da će za 45.000 evra omogućiti da njemu bliska osoba bude puštena iz kazneno-popravnog zavoda.

Iz Federalne uprave policije su naveli da su osumnjičeni prije nekoliko dana pribavili prvi dio novca u iznosu od 20.000 evra, a juče su namjeravali da uzmu ostatak.

Policija je po naredbi Opštinskog suda u Sanskom Mostu, pretresla dvojicu muškaraca i njihov automobila, te pronašli novac, ali i druge predmete koji će biti dokaz u krivičnom postupku.

Na području Prijedora juče su uz podršku pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Prijedoru i na onosnu naredbe Osnovnog suda, pretreseni stambeni objekti na tri lokacije koje koriste osumnjičeni.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom, te oružje, municija.

Nakon kriminalističke obrade, uhapšeni će biti predati Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

Izvor:(SRNA / RTRS)

 

 

Ostavite komentar: