Obdukcija pokazala: Svekar ispalio četiri hica u snahu, posljednji metak u glavu bio smrtonosan

02.04.2019. | 23:34

Predložen jednomjesečni pritvor Neđeljku Popadiću iz Srpca zbog ubistva Ilijane. Do zločina došlo u porodičnoj kući nakon višegodišnje netrpeljivosti.

Neđeljko Popadić (67), iz Sitneša, ispalio je u snahu Ilijanu Popadić (41) četiri hica iz pištolja, od čega su je tri pogodila u trup, dok je četvrtim metkom “overena” u glavu.

Izvor blizak istrazi kaže da je to utvrđeno obdukcijom tijela ubijene, koja je izvršena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

– U obdukcionom nalazu se navodi da je smrtonosan bio hitac u glavu, koji je i posljednji ispaljen. Sve ukazuje na to da je žrtva u tom trenutku ležala na podu, te da se još kretala i borila, a onda je “overena” hicem koji je pogodio u tjeme glave – kaže izvor blizak istrazi.

Zločin se dogodio 31. marta u porodičnoj kući Popadića u selu Sitneši kod Srpca. Prvi rezultati istrage ukazuju na to da je došlo do žestoke svađe između snaje i svekra, koji je potom uzeo pištolj i u hodniku kuće pucao u Ilijanu. Nakon zločina, Neđeljko se sam prijavio policiji i predao pištolj iz kojeg je pucao.

Odmah je uhapšen, a u utorak je saslušan u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, koje je zatražilo da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio ubistvo.

– Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, zbog same težine krivičnog djela, kao i zato što bi njegovo puštanje na slobodu rezultovalo uznemirenjem javnosti – rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

MOTIV UBISTVA

Prema nezvaničnim informacijama, motiv ubistva je bila višegodišnja netrpeljivost Neđeljka prema Ilijani. Tokom saslušanja on je ispričao da mu je smetalo to što se ona “slobodnije ponaša”, izlazi s prijateljicama, a da on kod kuće nema ručka..

 

Izvor:(Novosti.rs)