O njemu priča čitava Amerika: Ovaj policajac je rođen u malom gradu u BiH, a u SAD je postao heroj

Policajac u američkoj saveznoj državi Džordžiji Almedin Ajanović ovih dana je u centru pažnje američkih, ali i medija i javnosti u BiH, zbog herojskog čina u kojem je tokom velikog požara spasio inženjera i konduktera iz voza u plamenu.

Iako u tim momentima nije ni bio na dužnosti, zbog velikog nevremena stavio se na raspolaganje pretpostavljenima, odmah po dobijanja obavještenja da je voz iskočio iz šina i eksplodirao, najprije automobilom, a potom i pješke, potrčao ka mjestu nesreće.

Footage caught on #BodyWorn camera of Officer Almedin Ajanovic (Lilburn Police Department) leaping into action to save…

Gepostet von BodyWorn am Mittwoch, 14. Oktober 2020

Nakon spašavanja dvojice ljudi, Ajanović se vratio svom policijskom poslu i učestvovao u evakuaciji stanovništva, jer je zbog hemikalija prevoženih u vozu, nakon njegovog prevrtanja, Lilburnu prijetila i veća katastrofa, prenosi Avaz.

Almedin Ajanović rođen je 4. juna 1990. godine u Rogatici, a od 1992. je živio u Goraždu. Školovanje započeto u ovom gradu od 2000. je nastavio u SAD, gdje je završio fakultet kriminalistike i, prema uzoru na oca Husu, počeo raditi kao policajac. Oženjen je Cazinjankom Maidom, s kojom ima dvoje djece – Kerima i Emina.

Ostavite komentar: