Novi detalji zločina: Izbacila ga iz kuće, danima joj prijetio

21.08.2023. | 12:00

Tuzlanski kanton potreslo je još jedno ubistvo žene, a policija još uvijek utvrđuje sve detalje događaja i moguće motive.

Podsjetimo, u nedjelju oko 21.10 u Živinicama je došlo do ubistva, pa potom i do samoubistva. Za sada je poznato da su događaj policiji prijavili građani, te da su muškarac i žena živjeli u vanbračnoj zajednici.

Riječ je o Mevludinu A. i Tahiri Č.

Navodno, Mevludin i Tahira su bili u ljubavnoj vezi, a najveći problem bio je alkohol i ljubomora.

Živjeli su u Tahirinoj kući, a na ulaznim vratima Mevludin je počinio ovaj stravičan zločin.

Prema nezvaničnim saznanjima Tahira je izbacila Mevludina iz kuće prije četiri dana.

Za vrijeme tragedije, maloljetno dijete nalazilo se u kući, odnosno unuka koja je bila sa svojoj bakom.

Navodno je Mevludin danima prijetio Tahiri, a uputio joj je preko 27 uznemirujućih poziva. Tahira je bila na svadbi svoje kćerke u Njemačkoj, te se vratila u Živinice. Nakon povratka sa aerodroma, Tahira se sa unukom (5) vratila svojoj kući.

Nakon što je Mevludin saznao za njen povratak, otišao je odmah na njena vrata. Zločin se desio na ulaznim vratima njene porodične kuće u kojoj su do prije par dana živjeli zajedno.

Na Mevludinovom Fejsbuk profilu postavljene su sve njihove zajedničke fotografije sa ljubavnim pjesmama i citatima. Niko nije ni slutio da će do ovoga doći.

Podsjetimo, ranije iz Uprave policije TK su kazali da je dežurni ljekar konstatovao da je nastupila smrt uslijed upotrebe vatrenog oružja.

– Kriminalistička policija na licu mjesta je izvršila uviđaj, te se u ovom momentu istrage može reći da se radi najvjerovatnije o samoubistvu i ubistvu – kazali su, prenosi N1