Novi detalji užasa u Banjaluci: Osumnjičen da je silovao bivšu djevojku, komšije probudio vrisak

Banjalučanin M.P. (29) uhapšen je zbog sumnje da je u noći između nedjelje i ponedjeljka silovao djevojku u Banjaluci, potvrđeno je za Srpskainfo.

Ovaj incident se desio u njenom stanu, a manijak je ubrzo poslije toga uhapšen. Zbog zaštite djevojke nećemo objavljivati ime osumnjičenog, kao ni gdje se desio ovaj užasni zločin.

Prema saznanjima, nakon hapšenja M.P. je ispitan u policiji, te je poslije kriminalističke obrade sproveden u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci. Međutim nakon ispitivanja u banjalučkom tužilaštvu, postupajući tužilac je donio odluku da se on u nastavku predmeta brani sa slobode.

Susret u haustoru

Izvor blizak istrazi pojasnio je da u ovom slučaju ima još dosta stvari koje se moraju provjeravati.

“Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su se osumnjičeni i žrtva poznavali, te se pretpostavlja da su jedno vrijeme bili i u ljubavnoj vezi”, pojasnio je izvor blizak istrazi. Prema njegovim riječima, njih dvoje su se taj dan čuli telefonom i dogovorili da se vide, te su se to veče našli u haustoru zgrade, gdje djevojka živi.

“Poslije nekog vremena u tom haustoru je došlo do svađe između njih i on ju je počeo maltretirati. Djevojka je tada pobjegla od njega i pokušala se sakriti u svom stanu, ali ju je on ubrzo pronašao”, kaže izvor Srpskainfo.

Kada je ušao u njen stan on je nastavio da je maltretira i navodno ju je tada silovao.

Pozivi u pomoć

Djevojka se pokušala odbraniti tako što je dozivala pomoć, ali to nije spriječilo manijaka u napadu na nju. Komšije su čule galamu i vrisku iz stana i da djevojka doziva pomoć, te su odmah pozvali policiju.

“Policiji je ovaj slučaj prijavljen u ponedjeljak oko pola pet ujutru i odmah je upućena policijska patrola na tu adresu. Dolaskom policije na lice mjesta djevojka je izjavila da je silovana i rekla policiji ko je odgovoran za to. Ubrzo poslije toga M.P. je pronađen i priveden. Djevojka je u pratnji policije zatim odvedena na ljekarski pregled”, ističe sagovornik Srpskainfo. Dodaje da je djevojka pregledana i da je potvrđeno da je imala seksualni odnos, ali nisu pronađena neke druge povrede na tijelu.

Djevojkine komšije su ispričale da se čula galama iz njenog stana.

“Tu djevojku poznajem iz viđenja i do sada nisam čuo da je bilo neke galame i vike iz njenog stana. U ponedjeljak rano ujutru sam čuo neku galamu i vrisku i to me probudilo. Mislio sam da se neko svađa, ali mi je bilo čudno što se čuo samo ženski glas”, pojašnjava ovaj sagovornik.

Šokirane komšije

Dodaje da stan u kojem se desio zločin nije blizu njegovog, pa nije mogao razaznati šta je djevojka govorila, nego se samo čula galama.

“Kasnije sam vidio policijska vozila ispred zgrade i jedan komšija mi je ispričao da je u tom stanu silovana djevojka. Ostao sam šokiran kada sam to čuo. U ovoj zgradi ima dosta mladih ljudi i mislim da ih je sve to prepalo”, pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

Prema Krivičnom zakoniku, ko drugog prinudi na obljubu ili s njom izjednačenu polnu radnju upotrebom sile ili prijetnje da će neposredno napasti na život ili tijelo tog ili njemu bliskog lica, kazniće se kaznom zatvora od tri do 10 godina. Ako ovo učini na naročito svirep ili naročito ponižavajući način, ili iz mržnje, ili je usljed djela nastupila teška tjelesna povreda, teško narušenje zdravlja ili trudnoća silovanog ženskog lica, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od pet do 15 godina.

ODLUKA O PRITVORU

Banjalučanin M.P. (29) je nakon saslušanja u Tužilaštvu pušten da se u nastavku predmeta brani sa slobode. U Okružnom javnom tužilaštvu su rekli da je protiv M.P. dostavljen izvještaj od strane policije zbog sumnje da je počinio krivično djelo silovanje.

“Osumnjičeno je ispitan od strane postupajućeg tužioca na okolnosti počinjenog krivičnog djela. S obzirom da nije isupunjen niti jedan od zakonskih razloga predviđenih za određivanje pritvora, osumnjičeni je nakon ispitivanja pušten i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode”, rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković.

Ostavite komentar: