Novi detalji nesreće u kojoj je stradala djevojka: Vozač imao alkohola u krvi, vozio prebrzo

Vozač koji je sinoć automobilom usmrtio S.A. (26) i teško povrijedio još dvije djevojke imao je alkohola u krvi i vozio je nedozvoljenom brzinom, a pješakinje je udario na pješačkom prijelazu, saznaje Kliks.

U sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u sarajevskoj ulici Maršala Tita teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je S. A. (27), dok je teške tjelesne povrede zadobila S. E. (21).

Njima je ljekarska pomoć ukazana u KUM UKC Sarajevo.

“U 2.30 časova policijski službenici Sektora uniformisane policije, Odjeljenja za saobraćajne istrage, lišili su slobode lice B. A. (28) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja te krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja, nakon čega je osoba lišena slobode predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, navedeno je iz MUP-a.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem izvršenim od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Ostavite komentar: