Nova kladioničarska prevara u Srpskoj: Ostao bez 10.050 evra

24.08.2023. | 10:29

Muškarac iz Dervente prijavio je policiji da ga je prevarilo lice kojem je uplatio 10.050 evra na ime kladioničarskih usluga, a koje ovo lice nije realizovalo, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Policijskoj stanici Derventa juče se obratio oštećeni muškarac koji je prijavio da je putem jedne društvene mreže stupio u kontakt sa licem koje mu je ponudilo kladioničarske dojave i kojem je novac u više navrata od 7. do 13. jula uplatilo “Vestern junionom” i “Manejgramom”.

Iz policije podsjećaju da je riječ o drugom takvom slučaju u Derventi, kada je žena putem “Iks bona” uplatila 3.380 KM.

Iz Policijske uprave Doboj apeluju da građani ne nasjedaju na ovakve vidove prevara, te da postupaju krajnje oprezno u situacijama kada se od njih traži da uplate novac, naročito lica čiji im je identitet nepoznat, te da o tome obavijeste najbližu Policijsku stanicu.

“Više informacija građani mogu dobiti i na internet stranici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske /mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk/, posredstvom koje građani mogu da prijave ovakve ili slične prevare”, navedeno je u saopštenju.