Nesreća na pružnom prelazu: Vozač iz Banjaluke povrijeđen nakon sudaru sa teretnim vozom

Vozač iz Banjaluke čiji su inicijali M.M. zadobio je povrede koje nisu opasne po život u sudaru automobila “pasat” sa teretnim vozom “Željeznica Republike Srpske” na prelazu preko željezničke pruge u naselju Ljeb, u Stanarima, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Doboj.

Povrijeđeno lice je radi daljeg ukazivanje medicinske pomoći prevezeno u dobojsku bolnicu.

Saobraćajna nezgoda dogodila se u 13.20 časova, a teretni voz se kretao iz pravca Banjaluke ka Doboju.

Vozač automobila povrijeđen je u sudaru sa teretnim vozilom oglušivši se na uključenu svjetlosnu signalizaciju koja je ukazivala da nailazi voz i spuštene polubranike, saopšteno je iz “Željeznica Republike Srpske”.

Iz “Željeznica” navode da je vozač automobila neprilagođenom brzinom udario u polubranik na putnom prelazu u trenutku kada je prolazio teretni voz.

“Nažalost, udes se nije mogao izbjeći jer se automobil u vrijeme kretanja voza, iznenada našao na pruzi”, navodi se u saopštenju.

Nakon što su “Željeznice Republike Srpske” prijavile vanredni događaj, na lice mjesta odmah su izašle nadležne službe Hitne pomoći i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija “Željeznica” za vanredne događaje i uviđaj je u toku.

Putni prelaz Ljeb obezbijeđen je najvišim nivoom osiguranja, svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima.

“Željeznice Republike Srpske” ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, te da se obavezno zaustave ispred putnog prelaza i bezbjedno nakon prelaska pruge nastave vožnju.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske nešto ranije saopšteno je da je na ovoj dionici normalizovan saobraćaj, koji je bio prekinut zbog udesa.

Ostavite komentar: