Nesreća na gradilištu tržnog centra “Delta planet”: Radniku ventil razbio glavu

BANJALUKA – Vlado Zgonjanin (54) iz Novog Grada, koji je radio na gradilištu tržnog centra “Delta planet” u Banjaluci, danas je zadobio teške povrede glave prilikom ispitivanja pritiska u cijevima na sistemu protivpožarne zaštite.

U pitanju je radnik preduzeća “New Sanatron” iz Novog Grada, koje je podizvođač radova.

On je povrijeđen oko devet časova, kada je u podrumskim prostorijama testiran sistem.

Nezvanično, radnika je udario ventil koji je pukao zbog velikog pritiska i odbacio ga na pod, usljed čega je zadobio povrede.

Banjalučka Hitna pomoć povrijeđenog radnika zatekla je bez svijesti te ga zbrinula i sanitetskim vozilom transportovala u Urgentni centar UKC RS.

Iz UKC-a je saopšteno da je pacijent zadobio težu povredu glave, pa su sve dalje prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem preuranjene.

“Pacijent V.Z. dovezen je s prelomima kostiju lobanje i povredom mozga. Urađen je operativni zahvat, a sve dalje prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene”, rekli su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ne navodeći ime povrijeđenog radnika, u banjalučkoj Policijskoj upravi potvrdili su da je došlo do nesreće u podrumskim prostorijama “Delta planeta” prilikom ispitivanja pritiska u sistemu cijevi te da je policija obezbijedila mjesto i izvršila uviđaj na gradilištu, koje se nalazi u Bulevaru srpske vojske.

Na gradilištu tržnog centra “Delta planet”, koji bi trebalo da bude otvoren krajem marta, danas je vladao muk.

Radnici su nijemo odmahivali glavom vidno potreseni zbog nezgode koja se desila, u nadi da će njihov povrijeđeni kolega biti dobro.

Na ovom gradilištu svakodnevno cirkuliše više stotina radnika.

Podsjećamo da je i prije nekoliko dana na ovom gradilištu jedan radnik preduzeća “Niskogradnja” slomio nogu nakon pucanja table na kojoj je stajao.

Još jedna nesreća u kojoj je ugašen život dogodila se u avgustu prošle godine, kada je Radenko Obradović (53) iz Kneževa, radnik “Maxmare”, pao s krova i poginuo.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

 

Ostavite komentar: