Nesmotrenost se “plaća”: Vozači se tokom godine “sudarili” sa 16 stubova javne rasvjete

Nesmotrani vozači u Bijeljini uništili su tokom godine 16 stubova javne rasvjete u koje su udarili automobilima i gradu načinili štetu procijenjenu na 11.500 KM, navedeno je u izvještaju gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

Dio štete naplaćen je od osiguravajućih kuća i uplaćen u budžet grada, dio je u procesu naplate potraživanja, ali jedan dio štete ostaće nenaplaćen jer nisu poznati počinioci saobraćajnih nezgoda i popravka se u ovakvim slučajevima finansira iz sredstava namijenjenih redovnom održavanju javne rasvjete, za šta je lani potrošeno 170.000 KM.

U prošloj godini u gradu su bile 2.154 intervencije na otklanjanju kvarova na javnoj rasvjeti, što je gotovo 500 više nego godinu ranije.

Prema izvještaju nadležnih u Gradskoj upravi, u toku je postupak legalizacije za još sedam javnih rasvjeta, od 50 nelegalizovanih, koliko ih je u Bijeljini bilo 2016. godine.

Grad i sela u Bijeljini osvetljava 18.500 sijalica javne rasvjete, a godišnja potrošnja struje za ovu namjenu je veća od milion KM.

Ostavite komentar: