Dileri sprovedeni u Tužilaštvo: “Pali” zbog droge VIDEO

Uhapšeni u akciji “Kodeks” sprovedeni su danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Policijska uprava Banjaluka dostavila je danas banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv osam lica osumnjičenih za nabavku i preprodaju kokaina i marihuane korisnicima na području grada Banjaluka.

“Osumnjičena lica slobode su lišena u okviru šestomjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva i Policijske uprave Banjaluka. Od početka 2020. godine do 6. decembra ove godine osumnjičena lica su vršila nabavku i preprodaju kokaina i marihuane korisnicima na području grada Banjaluka”, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga sprovedeni su radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Nakon ispitivanja, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obaviještena.

U sklopu operativne akcije „Kodeks“, koja je juče realizovana na području Banjaluke, pronađeno je i oduzeto oko 2,104 kg zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i oko 260 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Osim toga pronađene su i dvije mrvilice za opojnu drogu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona, gumena palica, metalna teleskopska palica, službene lisice, šest noževa, pancirni prsluk kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

U sklopu navedene akcije izvršeni su pretresi na 14 lokacija, a uhapšeno je devet osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Uhapšeni su Milorad Vuković, zvani Luis, Darko Jarić, Petar Marjanović, Aljoša Marić, Saša Mirković, Filip Bojić, Goran Đurica, Vladimir Zečić i Dragan Dragičević.

Ovom akcijom je obuhvaćen i Luka Brković, ali on se trenutno nalazi u inostranstvu.

Podsjećamo, akcija je sprovodena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Okružnog suda Banjaluka.

Ostavite komentar: