Nenad Vuković iz Rekavica pravosnažno osuđen na 13 godina, lopatom ubio rođaka

BANJALUKA – Nenad Vuković pravosnažno je osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva rođaka Radeta Vukovića (75).

Ubistvo se dogodilo 26. oktobra prošle godine u mjestu Rekavice kod Banjaluke.

“Vrhovni sud Republike Srpske odbio je žalbe tužilaštva i odbrane i potvrdio presudu Okružnog suda u Banjaluci,” navela je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Radetovo beživotno tijelo obliveno krvlju je pronašao komšija, samo pola sata nakon što je starac izašao iz kuće da odvede krave na ispašu.

Prema optužnici koju je protiv Nenada Vukovića podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, on se teretio da je žrtvu više puta udario lopatom u predjelu glave, od čega je ovaj na licu mjesta preminuo. Zbog brutalnosti udaraca pukla je drvena držalica lopate.

Radetu su naneseni višestruki prelomi lobanje i oštećeni životno važni moždani centri, te je preminuo.

Sve se dogodilo u ranim jutarnjim satima između šest i sedam časova kada su se, prema presudi, sreli na njivi i posvađali zbog ranijih sukoba u vezi sa sječom i krađom šume.

Nenad je tom prilikom nasrnuo lopatom na rođaka i krvnički ga udarao da ju je polomio na više dijelova. Prvim udarcem u čelo ga je oborio, a zatim udario još nekoliko puta po glavi, a polomljene dijelove nakon toga i sakrio.

Nakon zločina metalni dio lopate je stavio ispod poda svoje šupe, dok je držalo lopate zatrpao u đubre.

Vještak specijalista sudske medicine ranije je utvrdio da je ubijeni Rade Vuković udaren najmanje četiri puta po glavi i da je od tih udaraca preminuo u roku od pet do deset minuta, a žrtva nije imala povreda koje ukazuju da se branio.

Članovi njegove porodice su na ranije tokom suđenja izjavili da im je počinilac kasnije čak došao da izrazi saučešće, uvjeravjući njegove sinove da je u pitanju bio srčani udar.

Svjedoci su tvrdili da su se dvojica Vukovića i ranije znali posvađati oko šume.

 

Izvor:(Glas Srpske)

 Ostavite komentar: