Nenad Suzić optužen za obljubu djeteta, pušten iz pritvora

Nenad Suzić (69), bivši ministar prosvjete i kulture Republike Srpske optužen za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina, pušten je iz pritvora i određene su mu mjere zabrane.

Kako saznaju Nezavisne novine, Nenadu Suziću je pritvor ukinuo Okružni sud u Banjaluci nakon ročišta o toj mjeri.

Umjesto te najstrožije mjere izrečena mu je zabrana sastajanja sa maloljetnom žrtvom i zabranjeno mu je da joj priđe bliže od 100 metara.

“Pritvor osumnjičenom N. S. je ukinut jer je utvrđeno da ne egzistiraju posebni pritvorski razlozi. Okružni sud rješenje je donio nakon održanog ročišta na kojem tužilaštvo sudu nije predočilo dokaze koji bi ukazali na opravdanost daljeg trajanja pritvora prema optuženom”, saopšteno je iz Okružnog suda u Banjaluci, navode Nezavisne novine.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Suzića, koji je 5. juna uhapšen zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju djevojčicu.

Kako je potvrđeno, optužnica je podignuta 30. septembra, te je proslijeđena na potvrđivanje Okružnom sudu u Banjaluci.

Suzić, koji je bio zaposlen na mjestu nastavnika u zvanju redovnog profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, udaljen je sa tog radnog mjesta 7. juna. Kako je ranije saopšteno iz Univerziteta u Banjaluci, rješenje o udaljenju traje dok je u pritvoru.

 

 

Ostavite komentar: