Neki tvrde da je silovana: Maloljetnica napadnuta u školi, policija istražuje slučaj

25.09.2020. | 13:03

Na području Donjeg Vakufa početkom ove sedmice zabilježen je incident u Mješovitoj srednjoj školi u kojem je fizički napadnuta 13-godišnjakinja, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Kako Klix saznaje, četiri maloljetne osobe su povezane s ovim slučajem, protiv kojih se, u saradnji s nadležnim tužilaštvom i Centrom za socijalni rad poduzimaju zakonom propisane mjere.

“U utorak 22. septembra u 19 sati policijskoj stanici Donji Vakuf je prijavljeno da se u sali srednje škole nalazi maloljetnica s vidnim tjelesnim povredama. Po zaprimanju prijave na mjesto događaja su izašli policijski službenici koji su potvrdili navode ove prijave. Povrijeđena maloljetnica je prevezena u Dom zdravlja Donji Vakuf radi ukazivanja ljekarske pomoći, odakle je upućena u Kantonalnu bolnicu Travnik”, kazao je portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić.

Međutim, ovaj slučaj naljutio je korisnike društvenih mreža iz Donjeg Vakufa koji tvrde kako je 13-godišnjakinja silovana, ali kako niko o tome ne govori. Prema nezvaničnim informacijama, u travničkoj bolnici nisu potvrdili da je riječ o silovanju, ali daljnja istraga o ovom slučaju će razotkriti kako je došlo do incidenta u srednjoj školi.