Neizvjesnost kida! Ronilački tim traga za mladićem koji se utopio u jezeru u BiH

Ronilački tim Federalne uprave civilne zaštite od jutros traga za mladićem koji se utopio u jezeru iznad Hidroelektrane Mostar.

Iz Federalne uprave civilne zaštite je saopšteno da je jutros stigao na odredište tim od deset pripadnika Federalnih jedinica za spasavanje na vodi i pod vodom /ronioci i medicinar/, sa čamcem i potrebnom opremom.

Dubina vode na lokacijama na kojima se trenutno vrši potraga je između 10 do 15 metara što je i dubina vode većeg dijela jezera, dok na pojedinim dijelovima dubina jezera dostiže i do 25 metara.

Pored tima ove uprave, danas su na terenu i pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije i Interventne spasilačke službe Mostar, čiji su ronioci, njih osam, juče prvi započeli potragu za utopljenikom.

U saopštenju je navedeno da su uslovi za ronjenje relativno dobri, da se roni na većim dubinama nego juče, gdje je više mulja i vidljivost je maksimalno do šest metara. Federalna uprava civilne zaštite uključila se u potragu na zahtjev za pomoć Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Mladić se utopio u jezeru iznad Hidrelektrane Mostar u utorak naveče, 20. jula. Mladić za čijim tijelom se traga navodno se nalazio na splavu sa kojeg je skočio u jezero i nije izronio.

Ostavite komentar: