Nedžib Spahić preminuo nakon ranjavanja na Grbavici

Nedžib Spahić Džiba koji je sinoć ranjen u pucnjavi u sarajevskom naselju Grbavica, preminuo je nakon što je prevezen u Opštu bolnicu “Abdulah Nakaš”.

Pucnjava se dogodila sinoć u restoranu “Pejper mun”, u Ulici Hamadije Čemerlića.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić rekao je da je napadač pobjegao u automobilu “alfa romeo” i da se za njim još traga.

U Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo rekli su da policijski službenici nakon završenog uviđaja na mjestu događaja nastavljaju rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela, kao i pronalasku izvršioca.

Vozilo koje je korišteno prilikom bijega sa mjesta događaja je pronađeno na lokalitetu Ciglana, područje opštine Centar Sarajevo.

Spahić se povezuje s brojnim kriminalnim djelima, među kojima su pokušaj ubistva, otmica, iznuda, teška krađa, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja…

Između ostalog, 2007. godine je uhapšen zbog pucnjave na Baščaršiji u kojoj je ranjen Amir Kasumić (takođe poznati policiji op.a.), te slučajni prolaznik Nedžad Smajlagić. Spahić je nakon pucnjave uhapšen u noćnom klubu u Tuzli.

Spahićevo se ime 2007. godine spominjalo i kada je došlo do pucnjave u jednom vogošćanskom restoranu, kada je ranjen muškarac iz Zadra.

Takođe, 2011. je hapšen zbog pucnjave u naselju Buća Potok u kojoj je ranjen Anes Mešić.

Ostavite komentar: