“Ne ostavljaj nas Stevo”: Sahranjen otac četvoro djece, koji je stradao u saobraćajki

Mnogobrojni, ne samo Prnjavorčani, uz jecaje i suze, na vječni počinak ispratili su 46-godišnjeg Stevu Aničića, oca četvoro djece, koji je u prošli četvrtak veče poginuo u saobraćajnoj nesreći nadomak svog doma u Potočanima, kod Prnjavora.

Sa ovog svijeta ispraćen je, kako se čulo, dobar čovjek, otac i veliki borac, rođen u Ključu, a u zemlju je položen u mjesnom groblju u naselju Potočani, gdje su nakon izbjeglištva iz zavičaja, sada u FBiH, vrijedni Aničići podigli novo i lijepo porodično domaćinstvo.

“Još kao maloljetnik postao je, od 1993. pa do kraja, učesnik proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata. Radno, boreći se kako je znao i umio na svoj svojstven način, podizao je porodični doma, a sa sada bivšom suprugom Nikolinom, stekao četvoro djece. Prerano je izgubio život skoro kod svoje kuće…”, rekao je u oproštajnoj bjesedi sveštenik Zlatko Jusupović, protonamesnik potočanski.

“Ne ostavljaj nas Stevo!… Ne damo te… Kud nam te nose… pa zar u crnu zemlju naš Stevo!”, prolamali su se krici i jecaji nad potočanskim nebom, dok su đaci ovdašnje OŠ “Miloš Crnjanski” uz “Očenaš“ ispraćali oca svojih drugara Dragane (9) i Nikole (11). Stevine dvoje maloljetne djece.

“Zbogom sine, i ja ću uskoro za tobom! Naći ćemo se mi gore…”, posebno su sve prisutne ganule ove riječi Čede Aničića, prkosne ljudine, Stevina oca.

Reporteru Novosti je rekao da pogotovo sada brine za dodatno pogođenu suprugu – Stevinu majku Bosiljku, ionako oboljelu usljed više teških operacija. Prisjetio se i najranijih koraka svog izgubljenog sina.

“Sa 16 godina se prijavio u srpsku vojsku, gdje su mu rekli ‘ti si premlad, gdje ti je otac?’. A, on im je uzvratio ‘pa i on je tu’. Ja sam već bio u proboju koridora, komandir čete, kasnije sam se rame uz rame borio za slobodu sa svojim Stevom. Tog jutra smo zajedno popili kafu, ništa nije slutilo tragediji…”, uspio je da, za Novosti, izusti ožalošćeni otac Čedo.

Od četvoro Stevine djece njih dvoje su maloljetni: Dragana (9) je drugi a Nikola (11) šesti razred osnovne škole, dok je Čedo nedavno oženjen a Dajana udana. Dječica će nastaviti da žive u svom zajedničkom domu sa bakom i djedom. Osim sa teškim gubitkom oni su suočeni i sa bolešću, za šta izdvajaju ne mala sredstva za lijekove.

“Posjetiću uskoro ovu porodicu i videti šta mogu da pomognem. Jer, ruku pomoći treba pružiti i kada nisu izbori već kada je to neophodno”, rekao je na sahrani prisutni Slavko Vujinović, poznati prnjavorski privrednik i humanista.

Ostavite komentar: