Navodno spremali izborne prevare: Podnijeta krivična prijava protiv funkcionera SDS

Protiv više članova SDS u Kotor Varošu podnesena je krivična prijava Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da su počinili krivična djela vezana za izbornu prevaru, potvrđeno je za Srpskainfo.

Uprijavi se, između ostalog, navodi da su počinili krivična djela falsifikovanja potpisa, zloupotrebe ličnih dokumenata i nezakonitog prijavljivanja na fiktivne adrese u Srbiji više mještana Kotor Varoša, a radi pribavljanja glasova na narednim lokalnim izborima.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka je potvrđeno da je Ranko K. podnio krivičnu prijavu protiv šest osoba zbog izbornih prevara.

“Predmet se nalazi u radu kod postupajućeg tužioca”, rekli su za Srpskainfo u OJT Banjaluka.

Imena

Prema saznanjima, prijava je podnesena protiv Mladena Trivunovića, predsjednika SDS Kotor Varoš, Milorada Savanovića i Bojana Đekanovića, odbornika SDS, Slavena Momića, načelnika Odjeljenja za opštu upravu Kotor Varoš, Snežane Mirković, sekretara SO Kotor Varoš i člana OO SDS Kotor Varoš, i Srđana Ćorića, načelnika za privredu Kotor Varoš.

“Oni su, prema našim saznanjima, nezakonito, krađom identiteta i falsifikovanjem potpisa prijavili na fiktivne adrese u Srbiji više građana Kotor Varoša, koji žive i rade u inostranstvu ili žive u Kotor Varošu, u namjeri da za sebe, na nezakonit način, pribave glasove na lokalnim izborima, koji se održavaju 15. novembra”, navodi se u prijavi.

Među nezakonito prijavljenim osobama, dodaje se, nalaze se i najbliži srodnici osoba protiv kojih je krivična prijava podnesena.

Na spisku je više srodnika Mladena Trivunovića, rođeni brat Bojana Đekanovića, dva brata i snaha Slavena Momića, više srodnika Snežane Jurić, te više srodnika Milorada Savanovića.

“Prema našim saznanjima, u popunjavanje obrazaca s ličnim podacima osoba koje su prijavljene u Srbiji bili su direktno uključeni Trivunović, Đekanović, Savanović, Momić i Jurićeva. Obrasci su popunjavani u kancelariji SDS Kotor Varoš, a dio kopija ličnih karata pribavljen je na nezakonit način, uz pomoć jednog ili više radnika zaposlenih u opštini Kotor Varoš”, dodaje su u krivičnoj prijavi.

Uz prijavu je dostavljen i spisak lica koja su, kako navode, nezakonito prijavljena na fiktivne adrese u Srbiji za glasanje poštom na lokalnim izborima u opštini Kotor Varoš, a čija se imena nalaze na Centralnom biračkom spisku, koji je objavila CIK BiH.

Trivunović: Montiran proces

Predsjednik SDS Kotor Varoš Mladen Trivunović odbacuje ove optužbe i tvrde da su u potpunosti izmišljene.

“Neozbiljno mi je da to uopšte komentarišem. Danas svako protiv svakog može podnijeti krivčnu prijavu. Pokušavaju montirati proces protiv nas, jer im smeta jak SDS u Kotor Varošu“, poručio je Trivunović.

Dodaje da ovo nije prvi put da se tokom izborne kampanje podnose neke izmišljene krivične prijave.

“Za ovu prijavu sam prvi put saznao iz medija. Niko me ništa nije obavijestio. Siguran sam da će ova prijava biti odbačena, jer su navodi u njoj izmišljeni”, kategoričan je Trivunović.

Navodi da živi u Kotor Varošu, ali da nikada nije čuo za čovjeka koji je podnio krivičnu prijavu protiv njega i da smatra da ta osoba ne postoji.

“Iskorištavaju institucije Republike Srpske da se obračunaju s nama, ali im to neće proći. Mi ćemo opet pobijediti”, istakao je Mladen Trivunović.Ostavite komentar: