Nastavnik sproveden u tužilaštvo: Osumnjičen za polno uznemiravanje učenica VIDEO

08.05.2024. | 14:16

Nenad M., nastavnik informatike u Osnovnoj školi ”Ivan Goran Kovačić” u Mrkonjić Gradu, koji je uhapšen zbog sumnje da je polno uznemiravao dvije učenice, sproveden je u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

Nenad M. je uhapšen juče nakon što je policiji prijavljeno da se nedolično ponašao prema dvije djevojčice, uzrasta 12 i 13 godine.

Izvor blizak istrazi oktriva da je Nenad M. pijan došao na nastavu, te da je žrtvama navodno rekao da se skinu gole. Nedugo nakon hapšenja on je alkotestiran i utvrđeno je da je imao više od dva promila alkohola u organizmu.

Kako saznajemo ovaj nastavnik već duže vrijeme imao problem sa alkoholom, što su znali svi učenici, ali i nastavnici. Međutim i pored toga je nekažnjeno dolazio na nastavu i držao časove pod dejstvom alkohola.

Nadležni u OŠ ”Ivan Goran Kovačić” danas nisu bili dostupni za komentar i ATV-u je samo kratko potvrđeno da je nastavnik uhapšen, te da se za ostale informacije obratimo istražnim organima.

Inače Nenad M. je dobitnik Svetosavske nagrade za izuzetne rezultate u školskoj 2018/19 godini.

Uhapšenog nastavnika će u zakonskom roku od 24 sata ispitati nadležni tužilac koji je će nakon toga donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.