Nastavljeno suđenje za ubistvo Ćuluma: Hlače motocikliste nisu iste kao one koje su oduzete u istrazi

Pregled deponovanih dokaza na suđenju Siniši Šakiću, prije je završio nego što je počelo. Šakićeva odbrana ranije je zatražila uvid u te dokaze ali je danas od toga odustala.

Deponovani dokazi trebalo je da se uporede sa snimcima sa video nadzora na kome su osobe za koje se pretpostavlja da su učestvovale u ubistvu Slaviše Ćuluma. Ipak prikazane su samo pantalone za koje tužilaštvo čak ni ne tvrdi da ih je neko nosio tokom ubistva, nego da su zaplijenjene jer su na njima pronađeni tragovi barutnih čestica.

Ali ni ono što je prikazano nije mnogo toga pokazalo.

Na snimku se ne vidi da li neko uopšte nosi pantalone poput onih koje su izvučene iz dokaznog materijala. Sa tim je saglasno bilo i sudsko vijeće. Kako su naveli na snimku se jasno ne vidi u kakvim je pantalonama vozač dok je jasno da suvozačeve pantalone nemaju dezen poput prikazanih. To što je sudsko vijeće uopšte reklo svoj stav o tome zasmetalo je tužiocu.

Na šta je sudija konstatovao da tu nije pitanje stava nego očiju. Sudija je odobrio i da se ponovo uzme DNK uzorak od Šakića i uporedi sa prethodno izuzetim za koji odbrana navodi da je  sporan.

Naredno ročište do koga bi i ta analiza trebalo da bude gotova zakazano je za februar.

Optužnica protiv Šakića podignuta je u martu, na teret mu se stavlja teško ubistvo.

Prema optužnici on je iz zasjede sa još jednom za sada nepoznatom osobom ispalio u Ćuluma 22 metka nakon čega je Ćulum ostao na mjestu mrtav.

Ostavite komentar: