Nastavljeno suđenje Siniši Straživuku zbog prijetnji Snježani Kudrić:

Siniša Straživuk iz Banjaluke (52), optužen za prijetnje ubistvom sudiji banjalučkog Okružnog suda Snježani Kudrić govorio je da je ona lijepa i pametna, a kad se sa njom dopisivao čak se i smješkao.

Kazao je ovo u banjalučkom Okružnom sudu svjedok odbrane Samir Slijepčević.

– Poznajem sudiju Snježanu Kudrić duže vrijeme, a sa Straživukom se družim sedam godina. Jednom mi je na druženju u vikendici u Krminama rekao da se dopisuje sa njom. Nije mi pokazao poruke. Dopisivanje je počelo oko 16.30 časova, a oko 18 časova je rekao da će da se još dopisuju – kazao je Slijepčević.

Istakao je da Straživuk nije bio ljut dok je pisao poruke već se ponekad i smješkao.

– Nikad nije ništa ružno rekao o Snježani Kudrić, već naprotiv, da izgleda lijepo, da je pametna i korektna prema njemu – rekao je Slijepčević.

Dodao je da je u toj vikendici u Krminama prije 10 do 15 godina na druženjima viđao i Kudrićevu, ali da je nikad nije vidio sa Straživukom. Branilac optuženog Dragan Tolimir od suda je zatražio da prihvati njegov prijedlog da se obavi medicinsko vještačenje od strane psihologa.

– Straživuk zbog bolesti ima poremećaje ličnosti i ne razlikuje iskrenost od neiskrenosti te je podložan manipulacijama. Vjerujemo da je oštećena davala povoda da joj se udvara i da je manipulisala njim – kazao je Tolimir, navodi Glas Srpske.

Tužilac Slobodan Ćelić prigovorio je iskazu svjedoka i prijedlogu odbrane te smatra da je sve u cilju odugovlačenja postupka.

Straživuka terete da je sudiji Kudrić, koja je bila predsjednik vijeća u drugom postupku koji se vodi protiv njega, prijetio putem telefona 3. novembra 2018. godine. Tada joj je putem aplikacije “Vajber” poslao više poruka i ozbiljno prijetio upotrebom oružja, navedeno je u optužnici.

Na njen telefon je slao poruke toga dana od 14.54 do 22.18 časova i u njima je između ostalog, napisao: “Gdje si, ljubavi, čekam te”. Nakon ovakve “ljubavne”, uslijedile su i prijeteće poruke pa je tako u jednoj Straživuk naveo: “Šta je, frka, prepala si se?, “Jači sam od države”, “Sve znam, gdje ti radi kćerka, a onim s logordom daću devetku. Sve ću vas pobiti”. Napisao joj je i da je “divna i da mu se sviđa do bola”. Sudija ga je više puta pitala o kome se radi i da nije greška te konstatovala da je možda trebalo da poruke budu upućene drugoj osobi. Na ta njena pitanja on je poslao poruku da nije greška te se potpisao kao Siniša Straživuk.

“Trezor”

Siniša Straživuk je optužen u predmetu “Trezor” zbog sumnje da je bio dio sedmočlane organizovane grupe koja je od 2008. do 2011. počinila više razbojništava u Banjaluci, Prijedoru i Kneževu. Terete ih da su ukrali oko dva miliona KM. Između ostalog optuženi su i za pljačku više od milion KM iz Komercijalne banke u centru Banjaluke.

 

 

Ostavite komentar: