Nastavljeno suđenje Goranu Bilčaru za ubistvo Bojana Milovanovića: Prikazani snimci sa nadzornih kamera

U Okružnom sudu u Banjaluci danas je nastavljeno suđenje za ubistvo dvadesetdevetogodišnjeg Bojana Milovanovića iz Kozarske Dubice.

Optužen za ubistvo je Goran Bilčar iz Trna, a za učestvovanje u tuči optuženi su Marko Mihajlović iz Banjaluke, i Đorđe Đenadija i Đorđe Borovčanin iz Kozarske Dubice.

Glavni pretres nastavljen je pregledanjem desetak snimaka sa nadzornih kamera u noći 18. oktobra 2018, kada su se dvije grupe mladića prvo sreli u pekari “Marčelo”, a potom i potukli kod banjalučkog parka “Kupusište”.

Tužilac je istakao kako se na snimku iz pekare vidi da se dvije grupe mladića koji su tamo došli između 02:30 i 02:40, nisu verbalno i fizički sukobljavali. Na snimku se vidi kako Vlado Novaković, koji je u pekaru došao sa Goranom Bilčarem i Markom Mihajlovićem, nešto kratko govori momcima iz Kozarske Dubice. Iz pekare prvo odlazi grupa iz Dubice, u kojoj je bio ubijeni Bojan Milovanović. Đorđe Đenadija je, kako se vidi na snimcima, iz pekare uzeo nož, koji je nakon ubistva pronađen u automobilu “Fiat” koji su vozili Dubičani.

Nedugo potom, na drugom snimku iz pekare “Marčelo” vidi se i odlazak Gorana Bilčara i Marka Mihajlovića, dok Vlado Novaković ostaje u pekari.

Na snimcima sa drugih obližnjih objekata, “Zirat” i “Unikredit” banke može se vidjeti da Milovanovićev “Fiat” koji je vozio Đenadija nekoliko puta kruži oko “Kupusišta”, a u jednom trenutku se i sreću sa “BMW-om” koji je vozio Bilčar.

Tuča počinje kod zgrade pred parkom “Kupusište”, u kojoj je Milovanović zadobio dvije rane šrafcigerom od kojih je jedna prošla deset centimetara kroz lobanju. Snimak sa te zgrade u Ulici Nikole Pašića policiji je priložio svjedok Tužilaštva koji je danas dao iskaz. U toj zgradi i živi. Obezbjeđena je sa šest kamera, a dvije su postavljene na ugao koji je mogao da snimi ubistvo. Jedna od kamera te noći nije radila, ona koja je mogla tačno da snimi šta se dešavalo, a druga je snimila samo prolazak automobila nakon tuče i ubistva, i momke koji su trčali. Svjedok je objasnio da ta kamera često ne radi, i da je, kada mu je u kuću došao inspektor, na USB prebacio sve od snimaka što je imao i odnio u policiju.

Nakon tuče, Milovanović i Mihajlović su se vratili u pekaru po Vladu Novakovića i kasnije se odvezli, a stradali Milovanović je prevezen u hitnu pomoć.

Glavni pretres nastaviće se 21. marta izvođenjem dokaza, a moguće je i saslušanje optuženog Gorana Bilčara.

 

Izvor:(ATV)

 

Ostavite komentar: