Nastavak suđenja za pokušaj ubistva: Slobodanu Markoviću izbijena dva zuba

BANJALUKA – Banjalučanin Slobodan Marković (57), koji je optužen za pokušaj ubistva sugrađanke Biljane Keserović, imao je dva izbijena zuba i povrede grudnog koša i podlaktice.

To je utvrdio Nermin Sarajlić, vještak odbrane specijalista sudske medicine, koji je u banjalučkom Okružnom sudu rekao da je na osnovu medicinske dokumentacije utvrdio da su Markoviću izbijeni drugi i treći zub. Osim toga, kako je naveo, imao je i lake povrede grudnog koša i podlaktice. Sarajlić se nije izjasnio kako je Marković zadobio te povrede.

Sarajlića je angažovala odbrana optuženog, a njegovim svjedočenjem završen je dokazni postupak u ponovljenom suđenju protiv Markovića za pokušaj ubistva Keserovićeve.

Podsjetimo, Vrhovni sud RS ukinuo je raniju prvostepenu presudu po kojoj je Markovića banjalučki Okružni sud u septembru 2017. godine osudio na pet godina zatvora. U maju naredne godine Vrhovni sud je taj predmet vratio na ponovno suđenje.

Optužnica Markovića tereti za pokušaj ubistva Keserovićeve 5. decembra 2016, kada ju je napao u podzemnoj garaži u banjalučkom naselju Nova varoš i brutalno pretukao drvenom palicom obloženom najlonom i čohom.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

Ostavite komentar: