Nakon šest dana spasioci na stijenama pronašli tijelo Branka Ajdera

Policija i Gorska služba spasavanja pronašli su prije nekoliko trenutaka beživotno tijelo Branka Ajdera (66) koji je nestao prije šest dana u Ljubačevu. Tijelo je pronađeno na stijenama u kanjonu Tijesno.

Iz Policijske uprave Banjaluka su potvrdili da su na nepristupačnom terenu pronašli beživotno tijelo, te da je u toku akcija izvlačenja leša nakon čega će biti obavljena identifikacija.

Za nestalim Ajderom tragali su pripadnici Specijalne jedinice policije MUP RS i Gorske službe spasavanja koji su svakodnevno rizikovali živote tražeći nestalog.

Kako bi izvukli beživotno tijelo policija sada pravi novi plan, prema kojem će nastradalom prići od strane rijeke Vrbas.

Supruga Jadranka Ajder izjavila je za Srpskainfo da je Branko otišao 20. februara u obližnju šumu iz koje je izvlačio drvo za ladaru namijenjenu turistima koji šetaju planinskim stazama.

U potrazi za Ajderom bili su uključeni helikotperi, dronovi, policija i mještani.

Mještani Ljubačeva sa kojima je razgovarala ekipa Srpskainfo ističu da su svi na svoj način bili uključeni u potragu.

– Branka poznajem cijeli život i samo sam se nadao da je dobro i da ćemo ga uskoro pronaći. Čuo sam da je taj dan rekao suprugi da ide u šumu po drva, da je ona krenula sa njim, a potom se vratila. Međutim, poslije nekog vremena vidjela je da se Branko nije vratio. O tome su obavijestili porodicu i policiju – ispričao je jedan od mještana.

On kaže da je problem u potrazi bio to što je taj dio šume veoma nepristupačan.

– To je predio u blizini rijeke Vrbas i ima dosta veoma visokih litica – ispričao je sagovornik Srpskainfo.

On je dodao da se po selu pričalo da je Ajder možda počinio samoubistvo, ali to niko sa sigurnošću ne zna.

Predsjednik mjesne zajednice Ljubačevo Radenko Vujasin istakao je da je na terenu bilo dosta mještana koji su pokušavali naći komšiju Ajdera.

Najljepše dvorište

Komšije porodice Ajder ispričale su da je Branko godinama radio u kamenolomu, gdje je zaradio i penziju.

– On i supruga imaju prelijepu kuću i dvorište. Prije skoro tri godine pobijedili su u takmičenju za najljepše dvorište u Banjaluci. Ima i kćerku koja sada radi u Njemačkoj – rekao je jedan od komšija.

 

Ostavite komentar: