Nakon sedam mjeseci skrivanja, Stela Milanović juče se predala banjalučkoj policiji

Stela Milanović (55), jedna od članova grupe „Pravda za Davida“ od početka godine skrivala se u svom stanu sedam mjeseci, a zbog pritiska na njenu porodicu ona se juče predala Policiji u Banjaluci.

Za Stelom je raspisana potjernica zbog dešavanja na Tgu Krajine 30. i 31. decembra 2018. godine i ona se od tada vodi kao bjegunac. Potjernica je, kako je navedeno, raspisana zbog više krivičnih djela i prekršaja koji su počinjeni tokom tokom protesta „Pravda za Davida“ koji su se desili zadnja dva dana prošle godine.

Ona se svojevoljno predala policiji, jer više nije mogla da podnese pritisak, a kako kaže bojala se za svoju porodicu i komšije.

Banjalučanka Stela Milanović rekla je novinarima da joj maltretiraju dijete po ulici.

“Idu po mom komšiluku od stana do stana i nose moju fotografiju, kao da sam ubica. Ne znam šta sam uradila. Stajala sam uz te roditelje i uz to dijete. To je kolega od mog Sandra. Ovoj instituciji uopšte ne vjerujem, normalno je da me je strah. Ne znam više za šta me terete, stavili su me potjernicu zajedno sa Davorom Dragičevićem, Draganom Dabićem i Aleksandrom Gluvićem. Mi smo ono veče normalno šetali, ništa uništili nismo od onoga što govore. Kucaju mi na vrata, bila sam u kući sedam mjeseci, zatvorena”, rekla je Stela.

Stela Milanović predala se u prisustvu advokata u Policijsku upravu Banjaluka. Ona je lišena slobode, a nakon toga je i saslušana.

Milan Malešević, advokat grupe Pravda za Davida kaže da optužnica koja se vodi protiv Stele Milanović i još nekoliko članova grupe nema pravnog osnova.

“Ove optužnice su smiješne i naravno da su montiranje. One sliže samo da se vrši pritisak na građane, a nikakvog pravnog niti činjeničnog osnova za njih, po meni, nema. Radi se o potjernici zbog ugrožavanja javne bezbjednosti i zbog toga je morala da bude zadržana bez obzira što se samovoljno javila. Događaji od 25. i 30. decembra, koji su nastavljeni i u januaru, bili su nepotrebni izlivi nasilja nad građanima od strane institucija”, rekao je Malešević.

Reagovao je i Davor Dragičević koji je na FB stranicu Pravda za Davida napisao: “Pustite Stelu na slobodu”.

Podsjetimo da banjalučka policija tvrdi da je te večeri oštećen i dio opreme za koncert Harisa Džinovića koji je u posljednjem trenutku i otkazan. Te je večeri nestao i Davor Dragičević, za koga se mjesec dana nije znalo gdje se nalazi. Policijska uprava Banjaluka raspisala je 31. decembra 2018. potjernicu za 5 lica zbog narušavanja javnog reda i mira i ugrožavanja bezbjednosti u gradu Banjaluci.

Osim Stele Milanović, potjernica je raspisana za ocem pokojnog Dragičevića, Davorom Dragičevićem, Stefanom Blagićem, Njegošem Tomićem i Aleksandrom Gluvićem.

Tada je policija saopštila da se ove osobe traže zbog sumnje da su počinila krivična djela i prekršaje.

SAOPŠTENJE POLICIJE

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 14.07.2019. godine, na osnovu raspisa o traganju, lišili su slobode S.M. iz Banjaluke zbog sumnje da je izvršila krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“.

“Obavješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka kojem će izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv S.M. biti dostavljen u redovnoj proceduri”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

 

Izvor:(6yka.com)

Ostavite komentar: