“Nakon operacije nos mi je cijeli bio spržen”: Ispovjest muškarca “žrtve” nadriljekarke

Slavku C. (26) je prošlog ljeta prijatelj pokazao instagram stranicu estetsko-kozmetičkog centra “Tayas” iz Beograda, koji objavljuje slike svojih “uspješnih” radova.

Njemu je tom trenutku to djelovalo primamljivo, jer je i sam planirao i želio da uradi korekciju nosa, nije ni slutio sa kakvim trajnim posljedicama će izaći, piše Žena.rs.

Na slikama se moglo vidjeti da oni primjenom metode “Plasma Pen“ uspjevaju da izvedu estetske korekcije čiji je rezultat navodno trajan i sam tretman traje svega jedan sat. Istog dana Slavko se javio tom estetskom centru, poslavši im poruku na Instagramu, gdje im je rekao da je zainteresovan za estetsku korekciju nosa i priložio im četiri fotografije. U odgovoru su napisali da se može informisati tako što će poslati slike na Viber ili Whatsapp centra, a zapravo kasnije se ispostavilo da je to broj Olgice Markanović, koja je tu glavna.

Slavko se javio na pomenut broj telefona i poslao im četiri fotografije nosa kako bi čuo njihovo mišljenje da li bi bilo izvodljivo u njihovom centru. Tada je i upitao da li rade u Srbiji, jer su mu prethodno napisali u poruci da cijena nosa “ide” od 450 do 950 evra. Rekli su mu i da je izvodljivo i da je procedura oporavka 10 dana, dok ne otpadnu krastice koje izađu na površinu kože nakon spaljivanja, a da nakon toga ostaje njega novog nosa. Rekli su mu i da su u Beogradu dva dana i zakazali mu pregled i konsultacije 28. avgusta.

“Tog dana sam i otišao kod njih, nakon onoga što su mi ispričale kako je to jednostavna intervencija i uspješna i postaje popularna svuda odlučio da odradim kod njih. Prezentaciju su održale Olgica Markanović, koja se predstavila kao doktorka iz Banjaluke i Jasmina Tasić, vlasnica tog centra koji se nalazi u kući u kojoj i sama živi. Javio sam im da želim da uradim korekciju nosa kod njih i zakazali su mi za 29. avgust 2020. godine. Došao sam kod njih u centar, sačekao sam nešto manje od pola sata da završe sa pacijentkinjom prije mene. Kada je djevojka izašla spaljenog lica, već me je malo hvatala panika, ali sam bio odlučan da to odradim. Počeli smo sa intervencijom, legao sam na sto koji je ličio na sto za masažu. Olgica je počela da me prži laserom, a da mi prethodno nije dala nikakvu anesteziju, pod izgovorom da će joj tako biti lakše da radi, jer u tom slučaju neće doći do otoka, pa će videti kako da oblikuje nos. To su bili nenormalno, jaki i čudni bolovi. Stezao sam zube od muke, plakao i preznojavao se i molio Boga da se što prije završi, ali naravno nije se tako brzo završilo. Trajalo je čak sat i po. Olgica je pokušavala svojim šalama i slatkorječivošću da mi pomogne da ne mislim na bolove, ali to je bilo nemoguće. Jasmina je tu samo pomagala kao asistent. Kroz njihove šale ispričale su i način na koji su uspjele nelegalno da unesu lasere u zemlju”, priča Slavko.

Krv se slivala niz nos, a oblik se vratio u prvobitno stanje

Iako je mislio da će se čitav užas koji je pretrpio završitii po gašenju lasera, situacija je bila ipak “malo” drugačija.

“Nakon operacije nos mi je cijeli bio spržen, osjećala se paljevina, krv se slivala sa novonastale rane. Bio sam malo uplašen, ali su mi rekle da će to kroz 15 dana da prođe. Oblikom nosa bio sam zadovoljan istog trenutka, jer sam želio da ispravim nos koji je imao grbu i želio sam da podignem vrh nosa”, nastavlja Slavko.

Ovu uslugu su mu naplatile 750 evra, pri čemu mu nisu izdale nikakav račun.

“To je tako bilo dok kraste nisu potpuno otpale nakon nekih mjesec dana i otok se povukao, a sa njim i efekat koji je bio postignut. Oblik mog nosa se vratio u prvobitno stanje, kakav je bio i prije intervencije. Samo ovaj put sa jako vidljivim ožiljcima”, kaže Slavko.

Nakon toga, on se obratio Olgici, koja mu je rekla da je ožiljak ozbiljan i da vjeruje da kraste nisu “normalno“ spale. Zakazala mu je novi termin, na koji je otišao i tada mu je radila tretman “blažim“ laserom.

“Laserom me je pekla po svježim ranama”

“Ponovo mi je laserom pekla po svježim ranama. Bolovi su bili veći nego prvi put, samo je ovaj put trajalo nekih 15 minuta. Tada mi je Olgica rekla da mažem “Dermatix gel” i da se ne izlažem suncu i da će se sve smiriti i koža obnoviti. Međutim, kako je vrijeme prolazilo jasno je bilo da se situacija ne mijenja na bolje, ožiljci su i dalje tu. Bio sam uplašen, očajan. Nekako sam prvi put lakše podnio šale i podsmevanja prijatelja, kolega i drugih za izgled nosa, uspjevao sam da im objasnim da ce to proći i da je to sve normalna procedura. Ali drugi put više ni sam nisam bio siguran šta se dešava, koliko će još da traje i da li će uopšte da prođe”, nastavlja ovaj momak.

On je počeo da izbjegava sve ljude iz svoje okoline, nije mu više bilo ni do druženja ni izlaska iz kuće.

“U tom očaju opet sam se javio Olgici i slao slike trenutnog stanja nosa. Dogovorili smo termin, otišao sam opet u centar na Senjaku, rekla mi je da sačekam ispred centra, u dvorištu. Izbjegavala je da uđem unutra pod izgovorom da je unutra puno pacijenata i da već radi neke pacijente, a meni je jasno bilo da ne želi da me žene ugledaju sa opekotinama na nosu, jer bi u tom slučaju pobjegle”, priča Slavko.

“Nasred dvorišta mi je dala injekciju u nos”

Tada je već bio februar i njegov oporavak se veoma odužio. Slavko je čekao napolju, misleći da će ga Olgica uvesti unutra svakog trenutka.

“Olgica je iznijela u dvorište injekciju “Kenalog” i ubrizgala mi u ožiljak jer se kako je rekla formirao keloid. To je izvela nesterilno, bio sam šokiran, tada sam vidio sa kime imam posla. Zatražio sam joj pisani izvještaj, ali je rekla da nema vremena u tom trenutku”, kaže ovaj momak.

Odmah nakon toga otišao je kod plastičnog hirurga, koji je potvrdio da je u pitanju keloid i da neće proći sam od sebe, već da mora na tretmane laserom u nekoj od privatnih klinika koje se bave tom vrstom medicine i da treba da prođe godinu dana od intervencije da bi se ožiljak umanjio. Tada su mu rekli da je krajnja opcija nova operacija na provjerenoj klinici, a vrlo moguće i transplatacija kože na tom dijelu lica.

“Nakon toga sam se ponovo šokirao i potresao, bio sam u nevjerici. Poslije nekog vremena odlučio sam da se obratim advokatu. Tih dana nailazim na jedan profil na instagramu. Djevojke koje su žrtve Olgice Markanović i Jasmine Tasić napravile su taj profil kako bi osvjestile sve ostale koji su planirali da ne idu u taj estetski centar jer su svi prošli jako loše, čak i sa puno gorim i većim ožiljcima nego ja. Još jedan težak dan za mene, ali opet u neku ruku i nekakvo olakšanje jer sam tada saznao da nisam sam i jedini u tome i da nisam ja kriv za to što su mi ostali ožiljci, kako je to svojevremeno Olgica tvrdila”, priča Slavko.

On ističe da se veoma pokajao što je otišao na tu intervenciju. Skupo platio što je to uradio, a dobijen je kontrarezultat.

“Na tom dijelu lica koža mi više nikada neće biti kao prije, promijenjen je moj lični izgled, naružen sam. Moj život se promijenio”, kaže Slavko i dodaje: Prije par mjeseci, javila mi se jedna doktorka sa jedne klinike, koja je tom prilikom ponudila besplatno liječenje svih žrtava Olgice, a i ja sam sam sada na liječenju kod nje.

Podsjetimo, Olgica Markanović, vlasnica salona koja se predstavljala kao kozmetolog-edukator i koja je unakazila nekoliko desetina žena i muškaraca u Srbiji, uhapšena je prije dva dana, u trenutku kada je pokušala da pređe granicu s Hrvatskom.

Ostavite komentar: