Na Vlašiću pronađeni posmrtni ostaci iz ‘92

Na lokalitetu Duboki potok, u opštini Kneževo, na nepristupačnoj lokaciji, pronađeni su posmrtni ostaci iz proteklog rata, a pretpostavlja se da se na tom mjestu nalaze posmrtni ostaci više osoba, saopšteno je Tužilaštva BiH.

Tužilac i stručni saradnik iz Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH, koordinirali su proces pripreme i osiguranja lokacije, radi provođenja ekshumacije na lokalitetu Duboka-Duboki potok, na planini Vlašić.

“Na izuzetno nepristupačnoj lokaciji u planinskom području, pronađeni su posmrtni ostaci za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti iz mjesta Večići-Kotor Varoš, koji su se u novembru 1992. godine, preko Vlašića, pokušavali prebaciti do Travnika”, navodi se u saopštenju.

Tokom procesa ekshumacije, biće angažovani stručni deminerski i alpinistički timovi, kako bi se lokacija uspjela u potpunosti pretražiti.

Osim predstavnika Tužilaštva BiH, na lokaciji su bili prisutni i predstavnici Instituta za nestale osobe, kao i predstavnici preživjelih žrtava, a lokaciju osiguravaju pripadnici MUP-a RS.

Ekshumacija će se nastaviti u narednom periodu.

 

Izvor:(Mondo.ba)

 Ostavite komentar: