Na ulazu u BiH! Granična policija oduzela 37 kilograma marihuane i pakovanje hašiša

20.05.2021. | 15:46

Na graničnom prelazu Deleuša, na ulazu u BiH, u teretnom motornom vozilu otkriveno je 37 kilograma marihuane.

Marihuanu su juče otkrili pripadnici Granične policije BiH u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje /UIO/, a prilikom detaljnog pretresa pronađeno je 35 pakovanja u kojima se nalazilo 37 kilograma marihuane i jedno manje pakovanje hašiša sa utisnutom slikom u materiji.

Vrijednost oduzetih psihoaktivnih materija na uličnom tržištu BiH iznosi oko 225.000 KM, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Teretnim motornim vozilom upravljao je državljanin BiH čiji su inicijali Š.E, koji je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašten promet droge i on će tokom dana biti predat u nadležnost Tužilaštva BiH.

Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva BiH, kao i sudija za prethodni postupak Suda BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić pohvalio je rad pripadnika Jedinice Granične policije Trebinje koji, uprkos teškim uslovima rada u posljednje vrijeme, postižu značajne rezultate u sprečavanju svih oblika kriminaliteta.

“Ovo je još jedna u nizu uspješnih akcija pripadnika Jedinice Granične policije Trebinje u borbi protiv prekograničnog kriminaliteta”, istakao je Galić i zahvalio im za maksimalnu angažovanost u zaštiti granice, kao i Upravi za indirektno oporezivanje i Tužilaštvu BiH, sa kojima uspješno sarađuju.