Na disciplinsku zbog torte: Vrhovni sud Srpske neće poklon iz banke

U Vrhovnom sudu Republike Srpske pokrenuti su disciplinski postupci protiv zaposlenika jer su primili i jeli tortu koju je poslala Ziraat banka, a nakon što je presuđeno u jednom njihovom predmetu, potvrđeno je portalu “Capital”.

Naime, nedavno je u Vrhovnom sudu Srpske zaprimljen „poklon“ od lica koje se predstavilo da je iz Ziraat banke. Poklon je ustvari bila torta, kojom su se zaposleni u sudu počastili, a kada je informacija ili komad torte došao do predsjednice suda Vesne Antonić uslijedila je reakcija.

Nastala je opšta pometnja, traženo je da se utvrdi ko je primio i ko je konzumirao tortu, zašto pokon nije vraćen, te ko je sve radio ili radi na predmetu u kojem je jedna od strana Ziraat banka, saznaje portal “Capital“.

U Vrhovnom sudu RS su na pitanje pomenutog portala potvrdili da su zbog jedne torte pokrenuti disciplinski postupci.

„U prijemnoj kancelariji Vrhovnog suda Republike Srpske pristupilo je NN lice, predstavilo se da je iz Ziraat banke, kojom prilikom je donijelo tortu (jednu, a ne više torti), sa naznakom da torta predstavlja znak pažnje, bez davanja bilo kakvih drugih informacija“, naveli su u sudu.

Dodali su da je tortu primila uposlenica na prijemu pošte i o tome obavijestila rukovodioca svoje službe, koja je neadekvatno reagovala na propuste uposlenice na prijemu pošte.

„Provjerom kroz CMS utvrđeno je da je predmet u kome je Ziraat banka učestvovala kao umješač završen i otpremljen iz ovog suda prije dostavljanja torte, pa je samo za pretpostaviti da je torta darovana u vezi navedenog predmeta, što je rezultiralo pokretanjem disciplinskog postupka protiv obje usposlenice, jer je njihovo ponašanje suprotno pravilima službe“, istakla je za “Capital” sekretar suda Jelena Despotović.

U Ziraat banci su rekli da nije riječ ni o kakvom poklonu koji je stigao u sud od strane Ziraat banke, već o jednoj torti koja je upućena od strane njihovih radnika prema koleginicama u pisarnici suda.

 

 

Ostavite komentar: