MUP RS: Tokom vikenda uspješno obezbjeđena 24 javna okupljanja, pronađena droga i lica za kojima je raspisana potraga

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka na području grada Banje Luka, u vremenu od 19-21.04.2019. godine, uspješno su obezbjedili dvadeset četiri javna okupljanja, odnosno kulturno sportske manifestacije, na kojima nije evidentirano narušavanje javnog reda i mira kao ni izvršenje krivičnih djela koja bi izazvala uznemirenost.

Šest lica je lišeno slobode i ispitano na okolnosti posjedovanja opojne droge (marihuane, spid, ekstazi), tri lica su lišena slobode na osnovu raspisanih potraga, a šest lica je lišeno slobode zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, preduzeli su i niz drugih mjera i radnji u kojima su sankcionisana lica zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i u narednom periodu nastaviće se sa sličnim aktivnostima u cilju zaštite građana i njihove imovine i prevencije inkriminisanih radnji.

Takođe, policijski službenici su na području Policijske uprave Banja Luka, izvršili uviđaj u ukupno četrdeset sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lakše, a tri lica teže povrede.

Policijska uprava Banja Luka apeluje na sve vozače da se pridržavaju zakonskih propisa, da odgovornim ponašanjem vode računa o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i time spriječe moguće posljedice.

 

Izvor:(MUP RS)

 

Ostavite komentar: