MUP RS o hapšenju Dejana Kostića: Postupili smo po saznanjima, nije bilo prijava

MUP RS izdao je saopštenje u kojem se navodi kako je Dejan Kostić, koji se tereti za nasilničko ponašanje priveden, iako nasilje nije prijavljeno, nego se postupalo na osnovu saznanja.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 29.04.2019. godine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Nasilničko ponašanje” sproveli su D.K. iz Banjaluke u Okružno javno tužilaštvo na dalje postupanje iz njihove nadležnosti.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Banjaulka, 23.04.2019. godine oko 19,00 časova, nakon saznanja da je došlo do narušavanja javnog reda i mira, u ugostiteljskom objektu u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića, Banjaluka, dolaskom na lice mjesta zatekli su oštećenog, a nedugo zatim pronađen je D.K. iz Banje Luke.

S obzirom da oštećeni nije stavio prijedlog za krivično gonjenje za krivično djelo „Tjelesna povreda” a što je u obavezi u skladu sa članom 131. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, D.K. je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 12. Zakona o javnom redu i miru (Tuča i fizički napad).

Takođe, na osnovu video snimka objavljenog na društvenim mrežama, 28.04.2019. godine, a koji je prenesen i u sredstvima javnog informisanja, u kojem se vidi fizičko i psihičko zlostavljanje mlađeg muškarca, istog dana, identifikovan je, pronađen i lišen slobode D.K. zbog sumnje da je izvršio krivično djeloNasilničko ponašanje“.

D.K. se sumnjiči da je 24.04.2019. godine u ugostiteljskom objektu fizički i psihički zlostavljao dvadesettrogodišnjaka, a zatim i 26.04.2019. godine u unutrašnjosti putničkog automobila fizički i psihički zlostavljao dvadesetčetvorogodišnjaka.

Iz MUP-a RS napominju, da su policijski službenici u oba slučaja postupilina osnovu saznanja bez prijava i da nastavljaju dalji rad.

(BL PORTAL)

 

Ostavite komentar: