Munjevita akcija hapšenja: Policija, lezi VIDEO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su uz pomoć službenika Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK uhapsili jednu osobu na području opštine Kakanj.

“Zbog djela počinjenih dana 18. aprila 2022. godine kada je u ulici 29. novembar, opština Kakanj, u dvorištu kuće vlasništvo H. A. bačena nepoznata eksplozivna naprava, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK su, u saradnji sa službenicima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, lišili slobode još jednu osobu na području općine Kakanj”, saopšteno je iz MUP-a ZDK.

“Nakon što je dana 7. juna 2022. godine, osoba inicijala Đ. E. iz Zenice, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, predata u nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK, zbog postojanja osnova sumnje da je u sticaju počinio krivična djela na štetu oštećenog H.A, policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDK su nastavili sa provođenjem intenzivnih i sveobuhvatnih mjera i radnji na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima su izvršena predmetna krivična djela”, dodaje se u saopštenju.
Pojašnjava se da je s tim u vezi danas uhapšen E. D, rođen 1961.godine, iz Kaknja zbog postojanja osnova sumnje da je kao saizvršilac, izvršio krivična djela iz člana 293. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

“Nakon što se završi kriminalistička obrada isti će uz dopunu Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, biti predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona u nadležnost i daljnje postupanje”, navodi se iz MUP-a ovog kantona.

 

Ostavite komentar: