Mostar: Priznao ubistvo vršnjaka pa od policajaca tražio da jede

Policijski istražitelji, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, juče su ispitivali okolnosti pod kojima se u petak u 19.30 sati dogodilo stravično ubistvo.

Tada je J. Dž. (17) iz automatske puške ubio svog vršnjaka i prijatelja D. V.

Nedugo nakon ubistva, na nekadašnjem rudarskom kopu Vihovići iznad Mostara, pojavile se informacije da je motiv ubistva novčani dug.

Četiri hica

Iz izvora bliskog istrazi “Avaz” saznaje da je J. Dž., koji se navodno pješke uputio do Policijske uprave Mostar s Vihovića, gdje je prijavio da je ubio svog prijatelja, ispričao da su njih dvojica zajedno prodali automobil BMW, nakon čega je novac uzeo D. V.

Dogovor je bio da novac podijele, ali J. Dž. duže vrijeme od svog prijatelja nije dobio ništa. To više , ispričao je, nije mogao podnijeti. Bilo mu je prekipjelo da čeka novac, pa je svog prijatelja pozvao da se nađu na Vihovićima. Kada je D. V. došao, on ga je iz automatske puške izrešetao sa, kako se saznaje, četiri hica dok se nalazio u automobilu Hyundai.

Istražitelje je nakon njegovog priznanja iznenadilo odsustvo skoro bilo kakve emocije.

Bio je, rečeno nam je, tako hladan, da je nakon priznanja odmah tražio da jede,  da ne može obuzdati strašnu glad.

Ipak, jučer su ga cijeli dan, u prisustvu psihologa i socijalnog radnika, saslušavali istražitelji, koji preksinoć na mjestu zločina nisu ostali ravnodušni nad prizorom izrešetanog 17-godišnjaka.

Pronađena puška

Uviđaj je trajao skoro do ponoći, a na licu mjesta nađena je puška kojom je počinjeno ubistvo te su izuzeti brojni tragovi koji će biti poslani na vještačenje.

U Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg juče je obavljena obdukcija ubijenog D. V. Također, u krugu sjedišta MUP-a HNK rađena su vještačenja na automobilu Hyundai.

Zvaničnih informacija o svirepom ubistvu jučer iz MUP-a HNK nije bilo, a iz Kantonalnog tužilaštva kratko nam je rečeno da su poduzete sve neophodne istražne radnje radi potpunog rasvjetljavanja ovog tragičnog događaja.

Porodica J. Dž. u Njemačkoj

Sedamnaestogodišnji J. Dž. sin je Mladena Džidića, koji je početkom januara tokom redovnog odsustva pobjegao iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, u kojem je služio 17-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva Crnogorca Branislava Obradovića.

Majka 17-godišnjaka s mlađim sinom i kćerkom boravi u Njemačkoj, gdje je otišla muževljevim roditeljima zbog finansijske situacije. Kako smo saznali, s njima je bio i J. Dž., koji se vratio u Mostar jer je, navodno, želio polagati vozački ispit. Do sada nije bio zabilježen u policijskoj evidenciji, baš kao ni ubijeni D. V., za kojeg se jučer govorilo da je bio pristojan mladić, koji je pohađao Srednju elektrotehničku školu.

 

Izvor:(Dnevni avaz)

 

Ostavite komentar: