Misteriozna smrt Milke i Nedeljka Ilić

Smrt Milke Ilić (61) i njenog brata Nedeljka Ilića (57), čija su tijela pronađena u njihovoj kući i na dvorištu u selu Vodice kod Šipova, i dalje ostaje misterija, a pojedini mještani sumnjaju da su se otrovali.

Obdukcija tijela, koja je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci, pokazala je da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

U zavodu nisu željeli da daju više detalja.

– Na tijelu nema tragova da su pretučeni ili ubijeni. Uzrok smrti nije mehanička sila – rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Leševi su pronađeni u četvrtak u zabačenom dijelu sela. Milkino tijelo bilo je u kući na kauču, dok je Nedeljkov leš nađen u dvorištu. Sumnja se da su bili mrtvi oko 15 dana.

Prema nezvaničnim informacijama, tijelo muškarca bilo je obezglavljeno i bez jedne ruke, pa se pretpostavlja da su ga oskrnavile divlje životinje.

Policija je obavila uviđaj pod rukovodstvom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Doboj Željka Blažića.

– Dežurni tužilac je naložio da budu utvrđene sve okolnosti ove tragedije. Rezultati obdukcije pokazaće vrijeme i uzrok smrti – naveli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Tragičan kraj brata i sestre, koji su živjeli sami na kraju sela, predmet je raznih priča koje kruže po selu.

– Pojedinci pričaju da su njih dvoje nešto pojeli i da su se otrovali. S druge strane, postoje nagađanja da su se posvađali i potukli i tako jedno drugo ubili. Niko ne zna šta se desilo pošto niko ne živi blizu njih – rekla je jedna mještanka Vodica.

Milka i Nedeljko bili su siromašni i nezaposleni. Mještani pričaju da su često lutali okolnom selima, a ona je prosila svaki dan.

– Brat ju je tjerao da prosi i po hladnoći i po vrućini. Ona je tako išla od kuće do kuće i sakupljala hranu koju je donosila njemu. Nedeljko nije ništa radio, a koliko znam, nije bio bolestan – kazao je jedan od mještana Vodica koji nije želio da mu objavimo ime.

Njihova trošna kuća zapaljena je u prethodnom ratu, a oni su je donekle osposobili za život. Nisu imali ni struju ni vodu.

Krupni ljudi

I Milka i Nedeljko bili su krupni pa komšije odbacuju mogućnost da su umrli od gladi.

– Ne vjerujem da je to u pitanju iako je Milka u posljednjih mjesec dana smršala. Nije bila gladna, jer su joj davali hranu – rekla je jedna od mještanki Vodica.

 

Izvor:(Glas Srpske)

 

Ostavite komentar: