Ministar komentarisao slučaj iz Sarajeva: Pronađena rupa na avionu, ne znamo šta se desilo

Na avionu Kroacija Erlajnsa koji je sinoć iz Zagreba sletio u Sarajevo uočena su oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja.
“Imamo informaciju. Ne znam je li propucan, ne znamo šta se desilo. Činjenica je da je na avionu pronađena rupa 2 puta 2 centimetra i da je to uočio mehaničar u redovnom pregledu aviona. Time se sada bavi Tužilaštvo u Bosni i Hercegovini. Ne mogu vam ništa više reći, istraga traje”, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković za RTL iz Bakra.
O svemu su se oglasili i iz hrvatske kompanije.
“Nakon slijetanja aviona Kroacija Erlajnsa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo sinoć poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22.50 sati, na trupu aviona uočena su oštećenja te se, sukladno uobičajenim procedurama nacionalnog avioprevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima. Trenutno je u toku policijski uviđaj koji ima za cilj utvrditi potrebne detalje vezane uz uzrok oštećenja, a o čemu ćemo, po njegovom završetku promptno obavijestiti javnost. Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti”, navodi se u saopštenju Kroacija Erlajnsa.

Ostavite komentar: