Milanović optužen za pokušaj ubistva: Suprugu pogodio sa čak 120 kuglica sačme

Protiv Zdravka Milanovića (67) podignuta je optužnica zbog sumnje da je sa dva hica iz lovačke puške pokušao da ubije svoju suprugu Nevenku u njihovoj porodičnoj kući u mjestu Čardačani kod Laktaša.

Optužnicu je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci. Prema optužnici on je 15. marta oko 23 časa uzeo lovačku pušku u namjeri da ubije suprugu.

“On je ušao u sobu u kojoj je ona ležala na krevetu, te joj povišenim glasom rekao da ustane. Kada je Nevenka ustala, cijev puške je usmjerio prema njoj, a ona je pokušavajući da se odbrani rukom uhvatila pušku i gurnula je prema gore”, piše u optužnici.

Zdravko je u tom trenutku u pravcu Nevenke ispalio snop sačme lovačkog metka koji ju je pogodio u predjelu lijevog ramena i lijeve nadlaktice.

“Potom ju je rukama gurno i ona je pala na pod, a on je zatim cijev puške pokušao da joj prisloni na glavu. Nevenke je pokušala da se odbrani i rukom je gurnula cijev. On je opalio još jedan hitac iz puške i pogodio ženu u lijevu stranu grudnog koša”, precizirano je u optužnici. Nesretnu ženu je pogodilo oko 120 metalnih kulgica sačme, od kojih je zadobila brojne teške povrede.

Poslije toga on je sam pozvao policiju i rekao šta je uradio. Nakon ovog policija je pretresla njegovo imanje i u kućici za psa pronašla poluatomatsku pušku, kao i automatsku pušku koju je sakrio u štali sa stokom.

Jedan od Zdravkovih sinova ranije je ispričao da su taman sredili svoju kuću i da su planirali srediti roditeljsku.

“Od oca nismo ništa tražili, samo da bude normalan, ali se ovo dogodilo”, rekao je tada jedan od sinova.

I komšije porodice Milanović su ispričali da je on bio težak čovjek, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: