Marokanac se krio u hostelu: Likvidirao Sarajliju, a prije hapšenja počinio još nekoliko pljački

Marokanac S. E. D. (31) uhapšen je juče u Beogradu zbog ubistva koje je počinjeno u Sarajevu 17. novembra, a sumnja se da upravo on stoji iza serije pljački po Beogradu.

Osumnjičeni Marokanac lociran je uhapšen sinoć u jednom beogradskom hostelu u kom se skrivao. Prema nezvaničnim informacijama on je planirao da uskoro pobjegne u neku od zemalja u regionu.

“Osnovano se sumnja da je S. E. D. sa još nekoliko osoba prije deset dana ubio državljanina Bosne i Hercegovine i prebjegao u Srbiju nakon zločina. Više javno tužilaštvo u Beogradu odredilo mu je zadržavanje do 48 sati, a u toku je procedura njegovog izručenja u Bosnu i Hercegovinu”, saopštili su iz MUP Srbija.

Tokom boravka u Beogradu S. E. D. bio je vinovnik pravog pljačkaškog pohoda.

On je čak juče u dva sata noću PP aparatom razbio prozor na parkiranom BMW jedne Beograđanke. Međutim, pobegao je kad je ka njemu krenuo muškarac koji je dotrčao jer je čuo lomljavu stakla. Markokanac nije stigao da dovrši pljačku i iz automobila uzme vrijednosti, navodi Srpski telegraf.

Hapšenje u hostelu

“Čuo sam da je nešto jako puklo i potrčao sam ka tom dijelu parkinga odakle je dolazio zvuk. Kada sam se približio automobilu, vidio sam tamnoputog muškarca, rekao bih da je u pitanju migrant, a u rukama je imao protivpožarni aparat, kojim je i slomio leptir-staklo na BMW. Spazio me je da mu se približavam i dao se u bijeg. Potrčao sam za njim da ga uhvatim, ali je bio brži. Mislim da je slomio staklo na automobilu da bi uzeo duks i patike, koje je uočio na zadnjem sjedištu”, ispričao je za pomenuti list, očevidac koji je i kasnije pozvao policiju koja je potom obavjestila vlasnicu automobila o ovom incidentu.

Nastavio dalje

Kako nije uspio iz automobila da ukrade nešto vrijedno, S. E. D. je otišao u Ulicu kneza Mihaila, gdje je opljačkao jednu prodavnicu sportske opreme. Prema navodnim saznanjima lopov je iz radnje odnio patike i garderobu u vrijednosti od čak 250.000 dinara.

“Migrant je iz radnje odnio više pari muških patika i dosta sportske odjeće, koji u zbiru koštaju više od 2.000 evra”, otkriva izvor Telegrafa,

Ono što je dobro jeste da je policija brzom reakcijom pronašla i uhapsila ovog ubicu i pljačkaša.

“Policija svakog dana u glavnom gradu uhapsi između 30 i 40 migranata zbog pljački. Oni najčešće kradu telefone, novčanike i skidaju zlatne lačiniće ženama s vrata, drskim i opasnim kidanjem u letu i pritom neretko i fizički povrede žrtve”, rekao je sagovornik lista.

Marko Nicović, član Svjetske agencije šefova policije i nekadašnji načelnik beogradske policije, tvrdi da je potrebna koordinacija brojnih bezbjednosnih službi pri ulasku migranata u Srbiju.

“Migranti dolaze sa lažnim dokumentima i olako ulaze u zemlju, gdje se apsolutno ne ko zna ko su ni odakle dolaze. U njihovu kontrolu moraju biti uključeni brojne bezbjednosne strukture – od Uprave za strance preko BIA, kriminalističke policije, VOA i svih ostalih da iskoridiniraju aktivnosti i da se dobro provjere osobe koje traže utočište u Srbiji”, rekao je Nicović.Ostavite komentar: