Marku Čoliću produžen pritvor zbog napada na Vladimira Kovačevića

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka danas je produžilo pritvor Marku Čoliću, osumnjičenom za pokušaj ubistva novinara Televizije BN Vladimira Kovačevića.

Iz Okružnog suda u Banjaluci saopšteno je da je produžen pritvor licu M.Č. zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju iz Krivičnog zakonika Republike Srpske.

“Pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine od potvrđivanja optužnice, uz obaveznu kontrolu opravdanosti pritvora koja će se vršiti svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru”, navode iz ovog suda.

U saopštenju se navodi i da se pritvor produžava zbog pritvorskog osnova iz Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Pritvor za osumnjičenog određen je rješenjem sudije za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci od 11. septembra, a produžen 4. oktobra, te rješenjem Vrhovnog suda Republike Srpske od 6. decembra.

Osim Čolića, optužen je Nedeljko Dukić koji se nalazi u bjekstvu, a za njim je raspisana potjernica.

Prema navodima optužnice, oni su pretukli Kovačevića 26. augusta prošle godine u banjalučkom naselju Obilićevo. Nanijeli su mu povrede glave metalnim šipkama zbog čega je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

 

Izvor:(SRNA)

 

Ostavite komentar: