Marko Pandža priznao da je novac uzeo isključivo za sebe i da s tim Milan Tegeltija nije imao nikakve veze

Marko Pandža, inspektor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji je danas ispitan u Tužilaštvu BiH u aferi „Alešević“, kako “Avaz” saznaje iz izvora bliskih ovoj pravosudnoj instituciji, priznao je tužiocima da je sve što je radio, radio u svoje ime i da s tim nikakve veze nema Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a.

Pandža je tokom ispitivanja priznao da je zloupotrijebio ime Milana Tegeltije, da je novac koji je uzeo, uzeo isključivo za sebe i da s tim događajem čelnik VSTV-a nije imao nikakve veze niti je s tim uopšte bio upoznat.

Saznajemo da je Pandža ispričao tužiocima da u ovom događaju nije postupao kao službeno lice te se izvinio za sve neprijatnosti koje je prouzrokovao Tegeltiji i njegovoj porodici.

Pandža je, kako saznajemo, kazao da je ovom izjavom u Tužilaštvu BiH skinuo veliki teret sa sebe, a posebno se izvinio Milanu Tegeltiji i Vladi Jurišiću, koji se nalaze na snimku koji je objavio portal Žurnal.

Na kraju je dodao da se iskreno kaje za probleme koje je napravio Tegeltiji, ali i svojoj porodici i prijateljima, zbog čega sada trpi osudu javnosti.

On je tužiocima dobrovoljno predao i privatni telefon.

 

Izvor:(Avaz.ba)Ostavite komentar: