Marko Opačić “terorisao” banjalučke kladionice

06.06.2019. | 13:34

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Marka Opačića (33) iz Banjaluke kojom se tereti za devet razbojništava i pokušaj teške krađe u sportskim kladionicama u Banjaluci iz kojih je ukrao oko 13 000 maraka.

Optužnicom Opačić se tereti za oružane pljačke u kladionicama “Williams”, “AM sport”, “Premier”, “X live”, “Bet live” i “Meridian” koje su počinjene u periodu od 25. novembra 2018. do 24. februara ove godine.

Kroz 10 tačaka optužnice vidljivo je da su gotovo sve pljačke izvršene na identičan način. Opačić je u kladionice ulazio u večernjim časovima, pred sam kraj radnog vremena kladionica.

U devet slučajeva bio je maskiran fantomkom, a u jednom razbojništvu preko lica je nosio hiruršku masku. Po ulasku u kladionicu u radnice bi uperio gasni pištolj “Ekolvoltran”, tražeći novac.

U nekoliko navrata na rukama je nosio i rukavice. Nakon što bi ukrao plijen radnice bi, najčešće, natjerao da uđu u toalet i zaprijetio im da ne smije da izađu 10 minuta prijeteći da će ih u protivnom ubiti.

Vremenom je počeo da, prije bjekstva, gasi svjetla i televizore u kladionicama. Zapravo, jedino razbojništvo u kojem nije uspio da ukrade novac počinjeno je u jutarnjim časovima. Tada je radnica iz petnih žila počela da vrišti, pa je razbojnik pobjegao bez plijena.

Tokom istrage se navodilo da je Opačić u jednoj od kladionica seksualno zlostavljao radnicu koju je natjerao da uđe u toalet i pod prijetnjom da će pucati naterao je da se skine gola, a potom je dodirivao po grudima.

Iako je iz policije saopšteno da mu je zbog toga na teret stavljeno i krivično djelo obljube nad nemoćnom osobom to se djelo ipak nije našlo u optužnici.

 

Izvor:(SrpskaCafe)