Manjak dokaza: Banjalučanin oslobođen optužbi za pokušaj iznude novca

Dragan Radaković (47) iz Banjaluke oslobođen je optužbi u banjalučkom Okružnom sudu da je prijeteći ubistvom pokušao iznuditi 55.000 KM od Mladena Miškovića, vlasnika poznatog banjalučkog restorana.

Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija Dragan Uletilović koji je pojasnio da nema dokaza da je optuženi počinio djelo za koje ga terete.

Pojasnio je da oštećni nije na jasan način iznio da je to shvatio ozbiljno te da je prvo rekao da nije, a poslije da je ozbiljno shvatio.

Takođe nije utvrđeno da li je optuženi na cedulji na kojoj je napisao svoj broj i dao oštećenom ostavio svoj trag, a cedulja nije vještačena i nije na nesumnjiv način dokazana njegova veza sa njom.

Radakovića je optužnica teretila da je novac pokušao da iznudi 22. juna 2016. godine.

Tog dana došao je kod Miškovića u restoran i rekao mu da ima šest dana da mu da 55.000 KM ili će ga ubiti, te mu je prema optužnici, dao ceduljicu na kojoj je napisao broj na koji da mu se javi kad skupi novac.

Mišković je tom prilikom optuženom rekao da će ga prijaviti te ga je fotografisao telefonom kao i spornu cedulju i sve ispričao policiji te je Radaković uhapšen.

Ostavite komentar: