Maloljetnici identifikovani: Oštetili kuću i oskrnavili grobno mjesto

12.04.2024. | 10:42

Četiri maloljetna lica identifikovana su da su oštetila kuću lica čiji su inicijali G.S. u mjestu Studenac kod Srebrenice i razbacala cvijeće na grobu, rečeno je danas Srni u Policijskoj upravi Zvornik.

Lice iz Bratunca čiji su inicijali G.S. prijavilo je 4. aprila Policijskoj stanici Srebrenica da su tog dana oko 9.00 časova, četiri maloljetna lica oštetila njegovu porodičnu kuću i razbacali cvijeće na grobnom mjestu preminulog Z.S. u mjestu Studenac.

Policija je postupila po prijavi, potvrdila navode i utvrdila identitet maloljetnih lica.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini pod čijim nadzorom se preduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju događaja.

Policija je navela da se za sve dodatne informacije potrebno obratiti nadležnom tužilaštvu, imajući u vidu da je riječ o maloljetnim licima.

Porodično groblje Simića u srebreničkom selu Studenac, iznad Potočara, oskrnavljeno je treći put. Radenko Simić ispričao je da je ovaj put oskrnavljen grob njegovog brata Zorana, koji je preminuo prije tri i po mjeseca.

“Prvi put su Bošnjaci polupali i počupali krstove i spomenike u našem groblju tokom posljednjeg rata nakon što su nas protjerali, opljačkali i popalili imovinu. Drugi put oskrnavljen je grob Milenka Simića i još neki stariji spomenici prije 20 godina i treći put 2. i 4. aprila ove godine”, rekao je Radenko.

Prema njegovim riječima, polupane su i razbacane vazne, stakleni krstovi, a pored puta razbacani vijenci i cvijeće,