Luisu iz Banjaluke šest godina robije! Kodeks “stao u kraj” šestorici dilera

Milorad Vuković zvani Luis (43) iz Banjaluke i još pet optuženih za šverc narkoticima i omogućavanje uživanja opojnih droga u predmetu “Kodeks” u banjalučkom Okružnom sudu osuđeni su na ukupno 22 godine i 10 mjeseci zatvora.

Vuković je dobio 6 godina, Luka Brković (27) osuđen je na 4 godine i 2 mjeseca, Filip Bojić (30) na 3 godine, Goran Đurica (43) na 3 godine i 2 mjeseca, a Saša Mirković (27), i Aljoša Marić (26) na po 3 godine i 3 mjeseca zatvora.

Svi sem Bojića osuđeni su i za omogućavanje uživanja opojnih droga,a on je oslobođen tog krivičnog djela.Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija Dragan Uletilović. Svima je u izrečene kazne uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru

U ovom predmetu optuženi su bili i Petar Marjanović i Vladimir Zečić, koji su priznali krivicu i osuđeni na godinu, odnosno šest mjeseci zatvora.

Optuženu šestorku u predmetu “Kodeks” terete da je od kraja 2019. godine do 6. decembra 2021. godine nabavljala i preprodavala kokain i marihuanu na području Banjaluke. Kako se navodi u optužnici kokain su najčešće miješali sa drugim supstancama i pakovali u jednoj banjalučkoj teretani. Brković je sam prodavao kokain za iznose od 100 do 500 KM, kao i Đurica po cijeni od 100 KM za pola grama.

Marjanović je po uputstvima Brkovića, u aprilu 2021. godine jednom licu prodao 10 grama kokaina za iznos od 1.000 KM. U više navrata prodavao je po pet grama za po 500 KM. Osim kokaina nabavljali su i marihuanu te je Bojić, kako stoji u optužnici, svake tri sedmice Mirkoviću davao po pola kilograma radi dalje prodaje.

Mirković, Marić i Zečić su je prepakivali u manje pakete i prodavali. Zarađeni novac Mirković je predavao Bojiću. U optužnici se navodi da su Zečić i Marjanović od Brkovića i Bojića nabavljali po pola kilograma marihuane koje su dalje prodavali.

Pojašnjava se da je Zečić od prodaje droge zaradio 13.500 KM od čega je 6.250 KM dao Brkoviću. Kod Zečića je u stanu policija pronašla i oduzela 354 grama marihuane. Brković mu je zbog toga tražio 10.000 KM, koji su isplatili Zečićevi roditelji, a novac je preuzeo Marjanović i predao ga Brkoviću.

Obrazlažući presudu sudija Uletilović je kazao da je Vukoviću izrečena minimalna kazna predviđena zakonom, dok su ostalima kazne ublažene. Kazao je da je presuda zasnovana na svjedocima uživaocima droge, osuđenim licima koja su svjedočili i materijalnim dokazima.

Kazao je da je sud cijenio olakšavajuće i otežavajuće okolnosti. Odbrana optuženih najavila je žalbe na presudu. U sudnici je na izricanju presude bilo 10 sudskih policajaca i brojna rodbina i prijatelji optuženih, piše Glas.

Ostavite komentar: