Lopovi raznijeli bankomat i pobjegli “golfom 4”: Policija traga za pljačkašima

U Blagaju kod Mostara jutros je u 1:20 sati aktiviranjem eksplozivne naprave raznesen bankomat jedne banke, potvrđeno je u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Bankomat se nalazio u prizemlju privatne kuće, a usljed eksplozije je pričinjena velika materijalna šteta na poslovnom prostoru tog objekta.

Ispred kuće su razbacani dijelovi bankomata, ali i stakala s poslovnog prostora. Takođe, oštećen je i poslovni prostor susjedne kuće, piše Avaz.

Dojavu o tome Policijska uprava Mostar je zaprimila od čuvarske agencije, nakon čega su na lice mjesta odmah upućene policijske ekipe.

Iz MUP-a HNK su naveli da su policijske patrole na terenu odmah poduzele sve potrebne mjere.

Kako se saznaje, odmah po dojavi, odnosno, nakon eksplozije, uočen je “golf 4”, sive boje, u kojem su se nalazile osobe, koje su, najvjerovatnije, pokušale izvršiti pljačku, a koji se s lica mjesta udaljio u pravcu Mostara.

Jedna od policijskih patrola je primijetila vozilo, koje odgovara opisu, na putu za Podveležje, gdje su ga pokušali zaustaviti.

Međutim, vozač koji je imao kapuljaču se oglušio na to i nastavio vožnju, nakon čega je policijska patrola primijetila da se automobil zaustavio na lokalitetu Kuk, na izlazu iz prigradskog naselja Dračevice prema Podveležju te da više osoba bježi iz “golfa” u naselja prema sjeveru, nakon čega je organizovana policijska potjera.

Počinitelji do sada nisu pronađeni, a automobil “golf” je prevezen u krug PU Mostar radi neophodnih vještačenja.

Ostavite komentar: